‘Dankzij spannende stoeipoespakjes heb ik wél weer zin in seks’

05.02.2024 09:39
het vonkt weer rollenspel kostuum Beeld: Shutterstock

Sofie (34), getrouwd met Jako (36), moeder van drie kinderen van 2, 4 en 5. Na de kinderen was Sofie’s seksleven flink in het slop geraakt. Tot een wijnavondje met vriendinnen uitkomst bood.

“Als kersverse mama van drie werd ik steeds meer moeder en steeds minder Sofie. Niet alleen liet ik vriendschappen versloffen, ook als partner liet ik het afweten. Vooral op het gebied van seks. Ik was of te moe of miste het lustgevoel, maar had nog het meest moeite met mijn veranderde rol.

Het leek alsof ik met elke zwangerschap ook steeds meer de móeder van mijn man Jako was geworden. Ik dwong hem te stoppen met roken, zeurde over zijn eetgewoonten, vond dat hij moest gaan hardlopen. Deels eigenbelang; ik had niets aan een zieke man en gunde mijn zojuist geworpen kroost een gezonde, actieve papa. Maar daardoor was ik wel in een soort moeke veranderd die alleen nog kon zeiken en continu kritiek leverde.

Eerder een managementteam dan partners

Losgaan tijdens de seks leek me als moeder ook ineens zo raar. Tenminste: de standaard op-en-neer-seks in missionarispositie ging nog wel. Of seks-omdat-we-een-baby-wilden. Dat was in een paar minuten voorbij, zodat ik snel weer kon gaan slapen. Maar het wilde seksleven van voorheen was als een jas die niet meer paste. Initiatief nemen, vrijen in gekke standjes of op vreemde plekken: ik kon als mama-van-drie toch geen zaadvragende sekspop worden? Iets waar Jako van droomde. Hij miste de passie van vroeger. Vond ons nu eerder een fantastisch managementteam dan liefdespartners. Ik wilde die passie ook graag terug, maar had geen idee hoe ik het moest aanpakken.

Lees ook
‘Ons seksleven verzesvoudigde nadat ik hem vertelde over mijn fantasieën’ >

Rollenspel

Een wijnavondje met vriendinnen bood uitkomst. Waarom zou ik niet eens letterlijk van rol veranderen, stelden ze voor. Door uit mijn comfortzone te stappen en de comfy kleding te verruilen voor stoeipoespakjes? Als Sofie lukte het me dan niet meer om mijn man uit te dagen voor wilde seks, hoe zou dat zijn als Juffrouw Annabelle? Geile Heidi? Of als strenge agente?

Na de nodig roseetjes durfde ik de uitdaging aan en dook met de meiden achter de computer, speurend naar spannende outfits. Een gouden greep. Ik kan nog zo futloos zijn na een dag redderen met de kinderen, als ik eenmaal in mijn verkleedkist ben gedoken lukt het me altijd weer in de mood te komen.

Favoriet is toch wel mijn Zuster Klivia-pakje. Het strakke witte jurkje met rits waar mijn borsten net niet uitvallen helpt me in no time te transformeren in een ondeugend alter ego. Eenmaal in mijn zusterpakje heb ik geen enkele moeite meer mezelf over te geven aan ons seksspel.”

Dit artikel stond eerder in Kek Mama.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.