‘Sinds de geboorte van mijn zoon heb ik geen zin meer in seks’

17.01.2018 07:49
Els en Do

“Wij hadden vroeger een prima seksleven en ik lustte er wel pap van. Sinds we drie maanden geleden een zoontje hebben gekregen, heb ik echter geen zin meer. Mijn man vindt het inmiddels wel weer eens tijd worden, maar ik kan het niet opbrengen. Ik voel me rot als ik hem afwijs.”

ELS EN DO: “Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen: wees blij dat u niet in de jaren vijftig leeft. Destijds moest een kraamvrouw na een week alweer de benen spreiden voor haar echtgenoot. Dat schreef de arts voor. Anders zou de kersverse vader niets anders te doen staan dan zijn heil bij andere vrouwen zoeken. Goddank zijn mannen veel leuker dan destijds werd verondersteld.
 

‘Van vrijen krijg je zin om te vrijen’

U bent inmiddels drie maanden verder. Daarom reiken wij u een advies van Linda de Mol aan: ‘Dan maak je maar zin’. (Zij leerde dit van Monique van der Ven, die soms de boodschappenlijstjes opstelde tijdens de seks.) Van vrijen krijg je namelijk zin om te vrijen. Dat geldt zeker voor jonge moeders met hun zwangerschapshormonen.

De technische kant van het verhaal: uw lichaam bevat het hormoon prolactine dat borstvoeding bevordert maar het libido verlaagt. Seks maakt het hormoon testesteron aan, dat die prolactine te lijf gaat. Als u de daad uitstelt tot de lust spontaan opduikt, kunt u lang wachten. Terwijl uw kind niet alleen wil eten, drinken en knuffelen, maar ook hunkert naar ouders die het goed hebben samen. En seks speelt daarbij een weldadige rol.
 

Op het to do-lijstje

Dus: zet deze klus op uw to do-lijstje bij de onderhoudswerkzaamheden. Onder het hoofdstuk ‘Auto naar de APK’ en ‘Wasmachine repareren’ schrijft u: ‘Seksleven repareren’. En dan gaat u aan de slag. Onder het motto; Close your eyes, open your legs and think of England. (Zoals de Britse Lady Hillingdon in 1912 adviseerde in het Britse blad Ladies’ Journal. Haar man was een slechte minnaar. Terwijl hij zijn gang ging dacht zij aan de toekomst van haar geliefde land.)

Omdat uw man wel een goede minnaar is, voorspellen wij dat u het leuker gaat vinden dan u dacht. En dat het niet lang zal duren voor het item van uw to do­lijst verhuist naar uw verlanglijst. (Het scheelt trouwens ook in andere klusjes: na zo’n sessie ruimt uw man fluitend de afwasmachine in, kookt de flesjes uit, stofzuigt, snoeit de heg, et cetera.)”
 

De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”

 

Ook een opvoedvraag? Mail ’m naar elsendo@kekmama.nl

 

Dit artikel staat in Kek Mama 01-2018.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >