Een verborgen mierenhoop of flinterdunne wandjes: waan je je op vakantie onbespied om weer eens helemaal in elkaar op te gaan, blijk je toch ergens geen rekening mee te hebben gehouden.
Lees verder onder de advertentie
Suus (33), samenwonend met Martijn (33), moeder van Doris (9), Pepijn (7) en Lot (5):
“Mijn broer trouwde op een landgoed in de Dordogne en er was een groot huis afgehuurd waar we met alle familie plus aanhang konden verblijven. Onze kinderen hadden de tijd van hun leven met alle neefjes en nichtjes. De avond voor de heugelijke dag knepen Martijn en ik er even samen tussenuit voor een boswandeling.
Lees verder onder de advertentie
Halverwege waren we zo aan het zoenen, dat we opgingen voor een quicky op een zachte plek in het zand. Blijkbaar lag ik precies op een mierenhoop. Van rode mieren. Door alle opwinding voelde ik dat pas nadat ik voor de vierde of vijfde keer werd gebeten. Ik schoot omhoog, au roepend. Martijn dacht dat het door hem kwam, dus die hield me eerst nog tegen.
Een jeukend mysterie
Al snel ontdekten we waarop we zo lekker hadden gelegen en zagen het effect op mijn rug. Die was bezaaid met rode vlekjes. Eerst klein, later ontwikkelden ze zich tot dikke bulten die zich over mijn schouders en nek verspreidden. Blijkbaar was ik ook nog eens zwaar allergisch voor die rode krengen.
“Ik had zogenaamd geen idee hoe ik eraan gekomen was”
Lees verder onder de advertentie
Bij de plaatselijke pharmacie haalde Martijn de volgende ochtend een anti-jeukcrème. Maar die kon niet voorkomen dat ik tijdens de trouwplechtigheid mijn taken als getuige uitvoerde met een uitslag die leek op de mazelen. En ik maar verbaasd doen tegen de familie. Waren het muggenbulten? Bedwantsen? Ik had zogenaamd geen idee hoe ik eraan gekomen was.”
Gwendolyn (33), getrouwd met Roy (37), moeder van Gean (5):
“Samen met mijn schoonouders gingen we drie weken naar Zuid-Frankrijk. We zaten met z’n allen in een luxe stacaravan, wel zo handig om de zorg te delen voor onze ondernemende peuter. Na een paar dagen onthouding – we zouden het écht niet doen met zijn ouders in de buurt – stonden we op knappen.
“De bordkartonnen wandjes van de stacaravan hielden blijkbaar niets tegen”
Lees verder onder de advertentie
Alle door ons gescreende plekken voor mogelijke gemeenschap waren afgekeurd: te vies, te klein, te druk. Dan toch maar in de caravan en op fluisterniveau. Dat dat zelfs nog te hard was, realiseerden we ons toen we ’s morgens aan het ontbijt zaten en mijn schoonvader net iets te vaak knipogend zei dat hij ook jong was geweest. De bordkartonnen wandjes van de stacaravan hielden blijkbaar niets tegen.”
Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:
Nu de meivakantie achter de rug is, gaat het snel: nog maar twee maanden en dan begint de zomervakantie. Gaan jullie dit jaar voor weekje zon, zee en strand in Spanje of met de auto naar Zeeland? De eerste vraag die opborrelt bij het zoeken naar een vakantie is vaak: wat mag het kosten?
Je zegt “nee”, zij horen “misschien”. Jij dacht dat jij de ouder was, maar sinds deze kleine in je leven is, lijkt het alsof jíj bij hém op tijd naar bed moet. Herkenbaar? Dan heb je misschien een kind met een van deze sterrenbeelden – geboren bazen met een flinke wil.
Heather (33) is redacteur bij Kek Mama en moeder van een zoontje (4,5) en dochter (1,5). Haar columns zijn een mix van herkenbare momenten, hilarische situaties en kleine overwinningen in het moederschap.
Anouk (35) is samen met met Laurens (37) en moeder van Cato (6) en Emma (4). Haar schoonouders nemen haar dochters bijna elke maand naar een theatervoorstelling of pretpark, terwijl haar eigen ouders het geld hier niet voor hebben. Moet ze ingrijpen om scheve gezichten te voorkomen?
Elsemieke (31) is samen met T (32), moeder van twee zoontjes (4 en 1,5) en redacteur bij Kek Mama. Chaotisch, chronisch moe en heeft een brein met 46 tabbladen tegelijkertijd open. Probeert rust in de chaos te vinden, maar met drie mannen in huis is die rust ver te zoeken.
Je denkt misschien dat een relatie zomaar eindigt, maar het tegendeel is waar. Onderzoekers ontdekten dat het einde meestal al jaren van tevoren zichtbaar is – in twee duidelijke fases.