Op pretvakantie na de scheiding: ‘Ik kuste zelfs de skigids’

09.11.2022 14:36
pretvakantie na scheiding Beeld: Getty Images

Na je scheiding moet je jezelf lekker in de watten leggen, met een heuse pretvakantie naar de Franse bergen bijvoorbeeld, inclusief wilde après ski. Want wat blijkt: mama kan best een paar nachtjes weg.

Kim (40) is moeder van Megan (10) en Madison (8):

“Maanden hikte ik er al tegenaan, dat eerste jaar na de breuk met de vader van mijn kinderen: de feestdagen. In het ouderschapsplan hadden we afgesproken dat mijn ex de kinderen de eerste kerst zou hebben, en ik ze het jaar daarop. Ik heb geen contact met mijn familie, dus daar zat ik dan, in gedachten, alleen op de bank met Kerstmis.

Pretvakantie

Vrienden huurden elk jaar een chalet in de Franse bergen. Privé-kok erbij, skiën, feest. Ga mee, opperden ze. Waarop ik dankbaar ja zei. Het werd een midweek waarbij de videoclip van Whams Last Christmas verbleekte. Ik kuste zelfs met een skigids. Mijn kinderen hadden het heerlijk bij hun vader, en ik genoot zo mogelijk nog meer. Mijn eerste kerst zonder kinderen was er één om nooit te vergeten, al was ik dolblij toen ik ze het jaar daarna gewoon bij me onder de kerstboom had.”

Lees ook – ‘Mijn affaire met de skileraar was voor mij het bewijs van mijn slechte huwelijk’ >

Zonder de kinderen

Debby (46) is moeder van Jonathan (13) en Lara (10):

“Negen jaar lang was ik nooit meer dan een nacht weggeweest van mijn kinderen. Zelfs niet toen ging ik scheiden. De omgangsregeling waarmee mijn ex schoorvoetend akkoord ging, gaf me één nacht in de twee weken vrij om tot mezelf te komen; de rest van de tijd kwam de zorg voor de kinderen nog altijd voor mijn rekening.

Toen ik na twee jaar daten een nieuwe relatie kreeg, was samen op vakantie gaan zo’n beetje het eerste wat we bespraken. Elkaar leren kennen kan nu eenmaal niet als er altijd kinderen tussendoor huppelen. Ik ruilde mijn week weg uit tegen twee extra zorgvrije zaterdagen voor mijn ex en vertrok, voor het eerst ooit, zonder kinderen naar de Dominicaanse Republiek.

“Ik voelde me – óók voor het eerst sinds mijn scheiding – weer alleen maar Debby, in plaats van altijd mama”

Vanaf het moment dat ik in het vliegtuig zat, voelde ik me – óók voor het eerst sinds mijn scheiding – weer alleen maar Debby, in plaats van altijd mama. Natuurlijk vond ik het heerlijk om elke dag een paar minuten met de kinderen te facetimen, maar echt gemist heb ik ze niet. Dat smaakte naar meer, maar kort daarop brak corona uit. Bovendien: inmiddels gaan we op vakantie als samengesteld gezin.”

Dit artikel staat in de Kek Mama Liefdesspecial 2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.