Piek in aantal scheidingen na de zomervakantie

23.08.2016 11:29
scheiden-na-zomervakantie

Vakantie is een tijd om weer eens dichter bij elkaar te komen, of en dat gebeurt ook regelmatig, te ontdekken dat je elkaar echt helemaal zat bent.

Na elke zomervakantie is er namelijk een piek te zien in het aantal aangevraagd scheidingen, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Washington.

Zo ook Anke. In een column schrijft ze: “Terwijl de kinderen de tijd van hun leven hadden, bekritiseerden de man en ik elkaar op vakantie over de wijze van vuur maken/ eten koken/ boodschappen doen/ ademhalen/ bestaan. Na die vakantie wisten we het allebei heel zeker. We gingen uit elkaar.”

Zomervakantie is trouwens niet het enige piekmoment voor scheidingen. Ook na de feestdagen is er vaak een piek te zien. Dat ligt volgens de onderzoekers aan de ‘verbroken belofte’-theorie. Voor de vakantie nemen stellen zich voor ‘het nu echt anders te gaan doen’. Verwachtingen zijn hoog en worden lang niet altijd waargemaakt. En ja, dan barst de bom.

Toch is achteraf niet iedereen even blij met zijn scheiding. Lees het verhaal van Daan (38) maar eens. Zij heeft achteraf behoorlijk spijt.