‘Ik ben mijn partneralimentatie kwijt, maar een liefde voor het leven rijker’

31.12.2022 06:53
hartjes liefde Beeld: Getty Images

Een heftiger dagelijks leven door de hoeveelheid kinderen of geen partneralimentatie meer ontvangen. Ondanks dat zijn deze samengestelde gezinnen een stuk gelukkiger nu ze samen zijn.

Rebecca (35), moeder van Otis (7) en Phileine (5):

“‘Mijn kinderen krijgen pas een nieuwe man te zien als ik zeker weet dat-ie voor altijd is’, riep ik toen ik net drie maanden gescheiden was.

Twee weken later kwam ik Marlon tegen op een festival. We brachten de rest van de dag samen door, en die avond – mijn kinderen waren het hele weekend bij hun vader – bleef hij slapen. Hij is nooit meer weggegaan.

Blijven slapen

Toen de kinderen op maandag uit school kwamen, vertelde ik ze dat ik een man had ontmoet, en of ze het gezellig vonden als hij kwam eten. Dat pakte zo goed uit, dat mijn kinderen hem die avond zelf vroegen of hij ook bleef slapen. Marlon heeft zelf geen kinderen, dus één plus één was twee.

“Mijn kinderen vroegen hem zelf die avond of hij ook bleef slapen”

Drie maanden later zegde hij zijn huur op en vorig jaar, iets meer dan een jaar na onze ontmoeting, zijn we getrouwd. Ik ben mijn partneralimentatie kwijt, maar een liefde voor het leven rijker.”

Lees ook – ‘Pas na mijn scheiding werd ik voor het eerst in mijn leven echt verliefd’ >

Geen dag zonder elkaar

Remco (40), vader van Tim (10), Lars (7) en Fedde (6):

“Ik heb een kast van een huis, waar mijn kinderen maar twintig procent van de tijd wonen. Stéphanie en haar toen vierjarige zoon woonden in een peperduur, piepklein appartementje.

Toen we vier maanden na onze ontmoeting op een datingsite de kinderen aan elkaar voorstelden, brachten we al snel geen dag meer door zonder elkaar. Haar ex is uit beeld, ze kon gaan en staan waar ze wilde. Dus woonden we na zes maanden samen.

“We willen nooit meer anders. Al is het heftig, met vier opgroeiende jongens onder één dak”

Dat is nu twee jaar geleden en we willen nooit meer anders. Al is het heftig, met vier opgroeiende jongens onder één dak. Voor dat ene weekend in de twee weken hebben we speciaal de garage verbouwd tot gamehok, nu horen we ze hele dagen niet.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.