‘Kan ik mijn nieuwe vriend al voorstellen aan mijn kinderen?’

17.08.2021 07:02
Beeld: Getty Images

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke week vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.

Dyana (36) is gescheiden en moeder van Kelsey (8) en Delano (6).

“Ja, de scheiding is vrij vers, maar ons huwelijk lag al lang op de klippen. Niet zo vreemd dat ik hopeloos verliefd werd, drie maanden na mijn verhuizing met de kinderen. Ik vond hem al een tijdje leuk, de beste vriend van de man van één van mijn vriendinnen. Dus toen het nieuws over mijn scheiding rond zong, had ik zijn eerste appje al snel te pakken. Ik was niet van plan me meteen in een serieuze relatie te storten, maar liefde kun je niet voorspellen. En nu hebben we al acht maanden een relatie.

Lees ook
Nieuwe liefde blijkt softe vader: ‘Hij verkiest harmonie boven handhaven’ >

Nieuwe vriend

Kelsey en Dilano zijn helemaal gewend aan ons nieuwe leven. Mijn ex en ik voeren co-ouderschap, de ene week zijn ze bij hem en de andere week bij mij. In mijn weken zonder kinderen hebben mijn vriend en ik alle tijd voor elkaar, veel haast om hem voor te stellen aan mijn kinderen hadden we dus niet. Maar nu de relatie serieus blijkt en de scheiding bijna een jaar geleden is, vind ik het fijn om de kinderen er deelgenoot van te maken.

Mijn moeder vindt het veel te vroeg. Ik moet ze tijd geven te helen, zegt ze. Maar voor kinderen is een jaar een eindeloze tijd, ik denk dat ze meer dan genoeg tijd hebben gehad om aan de nieuwe situatie te wennen, en best toe zijn aan een nieuwe stap. Het is niet dat we gaan samenwonen, het zou alleen gaan om eens een keertje naar de dierentuin met z’n allen, of een etentje bij ons thuis. Over blijven slapen denk ik pas na wanneer de kinderen en mijn vriend een klik hebben.

Hoewel ik de afgelopen maanden heel bewust stil ben gebleven over mijn nieuwe relatie, en echt denk dat mijn kinderen het leuk zouden vinden, een man in ons leven, twijfel ik door mijn moeders mening. Kan ik mijn vriend al wel voorstellen aan mijn kinderen, of moet ik nog wachten? En waarop dan?”

 

Meer afleveringen van het dilemma? Elke week komt er een nieuw verhaal op KekMama.nl. Lees hier de eerdere dilemma’s.