‘Na de scheiding heeft hij zich ontpopt tot de meest actieve, betrokken vader’

12.02.2023 13:04
na scheiding betrokken vader Beeld: Getty Images

Na die hele rompslomp die scheiding heet doet je ex ineens een abrupte ommekeer en verandert in een ware leuke vader. Terwijl jij je afvraagt: waar was deze vent al die tijd?

Anoek (36), moeder van Fleur (11) en Max (10):

“In de twaalf jaar dat we samen zijn geweest wilde Mark nooit met mij uit eten. Te duur. Te saai. Vermoeiend. Chinees halen en thuis opeten vond hij net zo prima. Ook had hij nooit zin om iets met de kinderen te doen en wilde geen vrije dagen opnemen voor gezinsactiviteiten. Ik was altijd de moeder die in haar eentje met twee kleuters naar het zwembad ging of achter de duowagen liep in de Efteling. Mark lag liever te slapen op de bank dan mee te gaan naar de bioscoop.

Wie is die leukerd?

Maar sinds we vier jaar gescheiden zijn en Mark om het weekend Fleur en Max heeft, heeft hij zich ontpopt tot de meest actieve, leuke, betrokken vader. Hij neemt ze mee naar de pizzeria en de Thai, gaat met ze bowlen, suppen, skeeleren en skiën. Ik sta er elke keer weer versteld van. Soms denk ik: was bij mij maar zo enthousiast geweest, dan waren we nooit uit elkaar gegaan.”

Lees ook – ‘Ik vind mijn man geen leuke vader’ >

Ben het zó beu

Sophie (34), moeder van Douwe (14), Bouke (11) en Famke (9):

“Elke week als mijn ex Jan langskomt voor de kinderen, zet ik keihard Ik leef niet meer voor jou van Marco Borsato op. Puur om hem te irriteren. Niet alleen haat hij Borsato, ook laat ik hem door keihard mee te blèren fijntjes weten dat ik hem echt beu ben. Niet aardig, maar het lucht op.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.