Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland

19.05.2019 12:50
de_leukste_sprookjesbossen_en_sprookjesparken_in_nederland

Heb je de Efteling al van voor tot achter gezien en wil je het een keer origineler aanpakken? Bekijk dit lijstje met de leukste sprookjesparken: minder massaal, minstens zo leuk.

Sprookjeswonderland – Enkhuizen

Van een siertuin tot een compleet kabouterdorp, een kasteel en sprookjesbos: hier heb je van alles. In de grote zaal van het kasteel is dagelijks een sprookjesmusical over het verwende prinsesje Violinde te zien. Houdt je kind van spanning? Dan zijn er ook nog verschillende attracties. Open vanaf 30 maart.

 

Sprookjesbos – Valkenburg

Hier blijft het niet alleen bij romantische verhalen als Doornroosje en Sneeuwwitje, want er ‘woont’ ook een draak in het bos: Doeps en zijn familie. Niets engs aan, wel spannend. Verder heb je er speeltoestellen en attracties voor kinderen, zoals een draaimolen en een balanceerdraak. Open vanaf 30 maart.

 

Lees ook
8x leuke speelbossen in Nederland >

 

Sprookjeshof – Zuidlaren

De Gelaarsde Kat, Assepoester, Sneeuwwitje en Doornroosje: hier vind je alle klassiekers. Maar ook kom je de smurfen tegen en is er een groot speelpark (binnen en buiten). Op de bijbehorende kinderboerderij vind je alpaca’s en geiten. Open vanaf 30 maart.

 

Wonderwereld – Ter Apel

Dit is één grote fantasiewereld met speelweide en verschillende dieren. Er worden speurtochten georganiseerd, er is een subtropische kas, een dagelijkse demonstratie met roofvogels en de sprookjesfiguren (Greurt de Groninger reus, tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje) zijn net even anders. Open vanaf 30 maart.

 

De Mini Efteling – Nieuwkuijk

Een klein parkje dat is gebaseerd op de Efteling in Kaatsheuvel. Je kunt hier niet vrij rondlopen, maar krijgt een drie uur durende rondleiding langs alle attracties. Wegens beperkte ruimte is het wel noodzakelijk om te reserveren.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >