‘Met grote ogen vroeg ze: ‘Mama, waarom kust papa een andere vrouw?”

07.07.2022 06:47
Beeld: Unsplash

Toen Wendy erachter kwam dat haar man was vreemdgegaan kon ze de buurt wel bij elkaar schreeuwen. En dan was hij nota bene betrapt door zijn eigen dochter.

Wendy (40), moeder van Isabeau (10) en Liam (7).

“Met grote ogen kwam Isabeau de trap af. ‘Mama, waarom kust papa met een andere vrouw?’ vroeg ze vol verbazing. Onzeker keek ze me aan. Ze wist dat ze getuige was geweest van iets wat niet in de haak was, maar had geen idee wat hiervan de impact was. Ik schrok, ik weet nog hoe mijn hart oversloeg en mijn mond droog werd.

Met een scherpere toon dan mijn bedoeling was – ik wilde haar geen schrik aanjagen – vroeg ik mijn dochter wat ze precies bedoelde. En toen vertelde ze hoe zij toevallig op haar kamer uit het raam had gekeken en haar vader in het licht van een lantaarnpaal uitgebreid had zien zoenen met een vrouw.

Het liefst wilde ik keihard schreeuwen en iets kapot gooien, maar het lukte me om voor Isabeau rustig te blijven. Ik zei dat ze boven op haar iPad mocht gaan spelen en appte daarna mijn man Pim met de vraag waar hij bleef; dat rondje met de hond duurde wel erg lang.

Aandacht van een andere vrouw

Toen Pim thuiskwam ging ik los. Eerst schold ik hem de huid vol en toen hij mij niet-begrijpend aankeek, sneerde ik dat nota bene zijn eigen dochter hem met een ander had betrapt. Pim trok wit weg en wilde het liefst door de grond zakken. Ik zei hem dat ik alles wilde weten, geen detail mocht hij weglaten.

“Nota bene zijn eigen dochter had hem met een ander betrapt”

Dus toen kwam zijn biecht: dat hij sinds vijf maanden een affaire had met een vrouw uit onze buurt die hij had ontmoet bij de hondenuitlaatplaats. Ze hadden alleen gezoend, verder was er nooit iets gebeurd, zo zwoer hij. En nee, hij was echt niet verliefd op haar en was nooit van plan geweest om bij zijn gezin weg te gaan. Dat geloofde ik, ik zag aan Pim dat hij oprecht spijt had. En dat dit verder was gegaan dat hij eigenlijk had gewild. Ego speelde een rol: Pim en ik zijn al twintig jaar samen, de aandacht van een andere vrouw gaf hem het idee nog ‘mee te tellen’.

Lees ook – Mama heeft een Second Love: ‘Ik doe het voor de spanning’ >

Wake-up call

Het is nu vier maanden geleden dat mijn dochter onbedoeld het bommetje dropte. Zij en haar broertje hebben we verteld dat papa iemand anders lief vond, maar ons nog veel liever. Verder wil ik hen er niet mee belasten. De gebeurtenis heeft me wakker geschud. Ik besef dat Pim en ik elkaar te veel voor lief namen en dat we meer met elkaar moeten praten, over andere dingen dan het huishouden en de kinderen.

“Ik besef dat Pim en ik elkaar te veel voor lief namen en dat we meer met elkaar moeten praten”

Ik merk dat ik nog steeds wantrouwend ben. Soms kijk ik in Pims telefoon, waar ik nooit iets belastends vind, en als hij de hond uitlaat hou ik de tijd stiekem toch in de gaten. Als die jaloezie niet slijt, wil ik in relatietherapie. Wat we samen hebben is te mooi en kostbaar om niet voor te vechten.”

Dit artikel staat in Kek Mama 06-2022.

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.