Jan legt het nog een keer uit: opfrisbeurt

19.05.2017 08:59
Jan Heemskerk

Kek Mama columnist en vader Jan Heemskerk spaart ons niet, en zichzelf nog minder. Hij legt het ons nog één keer uit. Deze maand: opfrisbeurt.

 

Onder jonge ouders wordt vaak in stilte gemord over het gebrek aan romantiek. Dat is niet zo vreemd, want kinderen zuipen stiekem veel tijd en energie, die in de goede oude tijd werd besteed aan de geliefde in de vorm van leuke dingen doen en hete sex. Nu zijn beide ouders meestal blij dat ze het leven hebben, vóór negen uur de kinderen hebben ingestopt, en kunnen Netflixen op de bank. Waarbij moeder met haar hoofd op vaders rechterdij in slaap sukkelt, en hij ondanks zware kramp niet durft te bewegen, want schattig en ook wel een beetje zielig.

 

Opfrisbeurt relatie

Omdat de meeste stellen zich er terdege van bewust zijn dat de relatie af en toe een opfrisbeurt nodig heeft, al was het maar om eens ergens anders over te praten dan luiers en de prepuberteit, dan wel weer eens een stevige penis in het geboortekanaal te voelen, wordt vaak dapper geprobeerd ‘tijd voor elkaar te maken’. Helaas komt van dit voornemen meestentijds niets.

 

Fysieke en emotionele afstand

De vraag is natuurlijk: waarom niet? Het antwoord: omdat je fysieke en emotionele afstand moet scheppen tussen jezelf en je gezin om echt te kunnen genieten van elkaar. En waarom doen we dat dan niet? Omdat vrouwen dat niet kunnen, of denken dat ze dat niet kunnen. Dat is een irritante en gevaarlijke misvatting die we hier graag uit de weg zullen ruimen. Luister en leer! Het is simpel zat. Zodra je kinderen de moedertiet niet meer nodig hebben voor hun dagelijks brood, kun je de verzorging rustig overlaten aan opa en oma of een lief buurmeisje dat in nood kan terugvallen op háár ouders. Geregeld? Mooi! Pak dan de auto, Thalys of Cityhopper en zorg dat er minstens vijfhonderd kilometer tussen jou en de kinderen zit.

 

Begin direct met sex

Gefeliciteerd, je bent nu ver genoeg van huis om officieel totaal machteloos te zijn als de kinderen niet willen eten of slapen, dan wel 39,5 graden koorts hebben of de knuffel kwijt zijn. Het heeft dus ook geen zin – hier volgt een mannelijk staaltje redeneren in de categorie oorzaak en gevolg – je zorgen te maken, want je kunt er niets aan doen. Bevrijd van zorgen, kun je je storten op plezier maken. Begin, zodra je in het hotel bent aangekomen, direct met sex. Je denkt dat je geen zin hebt, maar die krijg je wel en anders maak je hem maar, want dit is de komende maanden de eerste en laatste keer dat je als vanouds uren kunt besteden aan de meest gewaagde smeerlapperij.

 

Zo makkelijk is het

Heb je elkaar tot meervoudige orgasmes gebracht, zul je merken dat je in een goed humeur bent geraakt – dat doet goede sex met je, weet je nog? – en dat je dus echt zin hebt in die wandeling door Le Marais of dat etentje in de Docklands. Aftoppen met heerlijk bijpraatdiner en een (halfdronken) vrijpartij en je bent weer goed voor minimaal een kwartaal. Kan het zo makkelijk wezen? Ja, zo makkelijk kan het wezen.

 

Jan Heemskerk (53) is radiopresentator en tv-maker, theaterkneus en boekenschrijver, maar eerst en vooral vader van drie prachtzoons bij twee vrouwen. Je mag hem natuurlijk altijd mailen: jan@kekmama.nl

 

Bekijk nu ons Slaapkamerstress-filmpje. Wij vinden ‘m hilarisch.