‘Hoe voorkomen we eindeloze discussies over wie wat betaalt na de scheiding?’

06.06.2018 13:55
Els en Do

Mijn man en ik hebben na lang twijfelen besloten te gaan scheiden. En dat willen we zo vriendschappelijk mogelijk doen. Nu stuiten we op allerlei praktische keuzes, zoals de vraag wie er kinderalimentatie moet betalen. We werken allebei en gaan voor co-ouderschap. Wij kennen gescheiden mensen die eindeloos discussiëren over wie wat betaalt. Hoe voorkomen we dit?

Door samen een kinderrekening te openen waarvan u beiden een pasje hebt. U stort daar geld op naar vermogen. Als uw man twintig procent meer verdient dan u, maakt hij elke maand twintig procent meer over naar de kinderrekening. Dat is heel eenvoudig uit te rekenen. Van die rekening worden alle uitgaven van de kinderen betaald, van schoolreisjes tot spijkerbroeken, van brilletjes tot cadeautjes.
 

Gelijkelijk betrokken

Wij vinden dit een leuke oplossing, ook omdat beide ouders gelijkelijk betrokken worden bij het aanschaffen van kinderspullen. Al blijft enig overleg altijd nodig. Als papa net als tante Do geen interesse heeft in mode en nieuwe schoenen voor de koters koopt bij Bristol, terwijl mama net als tante Els haar kind meesleept naar een dure kinderboetiek voor een paar Prada-ballerina’s moet er even naar een compromis worden gezocht.
 

De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”

 

Ook een opvoedvraag? Mail ’m naar elsendo@kekmama.nl

 

Dit artikel staat in Kek Mama 06-2018.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >