Ga tegelijk naar bed: dan heb je minder ruzie en meer seks

28.02.2018 09:59
tegelijk naar bed

Na een relatie van gemiddeld drieënhalf jaar beginnen stellen op verschillende tijden naar bed te gaan. Meer dan 75 procent gaat dan niet meer op dezelfde tijd slapen, meestal omdat één van de twee nog wat werk doet, tv kijkt of op Facebook zit. En dat terwijl het juist goed is voor je relatie als je wél tegelijkertijd gaat slapen.

Waarom? Simpel: als je op hetzelfde moment naar bed gaat, voel je je meer verbonden met elkaar en heb je minder bonje. En dan zorgt het ook nog eens voor meer seks.

Opkikker

Maar er zijn nog meer redenen om tegelijkertijd het bed in te duiken, vertelt relatiedeskundige Paulien Timmer. “Vooral vrouwen ervaren de gesprekken met hun partner positiever als ze de avond ervoor op hetzelfde moment zijn gaan slapen. Je relatie krijgt er op de langere termijn dus ook een opkikker van.”

Tandenpoetsen en vijf minuten knuffelen

Maar wat als je een ochtendmens bent en je wederhelft pas opleeft na elf uur ’s avonds? “Dat is inderdaad lastig”, geeft Paulien toe, “maar niet onoverkomelijk. Je kunt bijvoorbeeld wel samen tandenpoetsen en naar bed gaan om vijf minuten te knuffelen. Daarna kan je partner – of jijzelf, als jij een avondmens bent – weer uit bed stappen om wat werk af te maken of die ene serie af te kijken. Je slaapt misschien niet gelijktijdig, maar jullie hebben wel dat momentje met elkaar gehad.”

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >