Fotoserie: Vluchtelingvaders en hun kind

27.01.2017 08:28
Beeld: UNHCR Beeld: UNHCR

Het zal je maar gebeuren dat je moet vluchten uit je eigen land. Helaas is dat voor talloze gezinnen nu de werkelijkheid. Deze fotoserie van de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, laat zien hoe heftig de situatie is en hoe belangrijk het is om als familie bij elkaar te blijven.

Dat laatste levert soms ook mooie momenten op. Kijk maar naar deze vluchtelingvaders en hun kinderen.

 

1. Eindelijk weer samen

Ramadan en zijn vrouw deden een poging om met hun vier kinderen van Irak naar Griekenland te vluchten. De driejarige Yousef, die de hand van een andere man vasthield, was in eerste instantie de enige die in Griekenland terechtkwam. Gelukkig werd het gezin later weer herenigd.

 

2. Mooie momenten

Mahmoud wist met zijn hele familie te vluchten en woont nu tijdelijk in een vluchtelingenkamp in Libanon. Al heeft hij het nog steeds moeilijk, want door zijn chronische pijn in zijn rug is het lastig om werk te vinden. Toch geniet hij enorm van momenten als deze.

 

3. Goed vasthouden

Deze vader en zoon zijn in Syrië blijven wonen. In de ruïnes proberen ze hun leven weer op te bouwen in de stad Homs.

 

4. Nieuw huis

Dankzij de UNCHR kan Mouadar met zijn gezin in dit appartement gaan wonen. Geweldig natuurlijk, maar toch zegt Mouadar er alles voor over te hebben om terug te kunnen naar Syrië. Snappen we, thuis voelt het altijd beter.

 

5. Handjes in de lucht

Hassaka en zijn dochter Bayan moeten nog even wachten op een veld in Slovenië voordat ze naar hun eerste asielzoekerscentrum gaan. Dan maar even samen spelen.

 

6. Lief

Mahmoud woont in een tent in Hongarije. Hier speelt hij samen met zoon Jawad op hun luchtbed. 

 

7. Do it yourself speelgoed

Gevluchte gezinnen hebben alles achter moeten laten, ook het speelgoed van de kinderen. Gelukkig is er altijd wel een vader of opa in de buurt die gewoon een vliegtuig maakt van overgebleven isolatiemateriaal.