Flirtblunder: ‘Wekenlang maakte ik werk van de zwemjuf, tot ik een blauwtje liep’

16.05.2023 16:50
roze bril seksleven

Ah, flirtblunders. Wanneer je niet zeker weet of je nieuwe oogappeltje jou ook wel ziet zitten of je net íets te goed op dreef bent.

Anne (40) is gescheiden en moeder van Liselot (6).

“Wekenlang maakte ik al werk van de zwemjuf – kort haar, sterk en stevig lijf, overal tatoeages. Ik wist zeker dat ze ook naar mij keek, dus schraapte ik vlak voor het A-diplomazwemmen al mijn moed bij elkaar en stapte voor de les op haar af.

Met misschien iets te veel bravoure vroeg ik: ‘Dat vrouwenfeest in de stad komende zaterdag, daar ben jij toch zeker ook bij?’ De zwemjuf staarde me met grote ogen aan. ‘Vrouwenfeest? Voor pótten, bedoel je? Get nee zeg, en dat is ook de vaste pokeravond van mijn man en mij.’

Na deze dubbele afwijzing, op niet alleen mijn geflirt maar ook nog mijn geaardheid, duik ik sindsdien tijdens zwemles diep weg achter een tijdschrift. Die leuke vrouw versier ik later wel. Op een vrouwenfeest of zo.”

Kookpunt

Hanneke (42) is single en moeder van Guus (14) en Freek (12).

“Ik flirt alleen online, want live ben ik veel te verlegen. Zo matchte ik eens met een kok die ook van muziek hield. Ik vroeg wat dan zijn kookplaat was. The Kooks? The Naked Chef? Milkshake van Kelis? Ik was op dreef, vond mezelf heel grappig en associeerde lekker door. Terwijl ik nog aan het typen was werd de match opgeheven en verdween zijn profielfoto uit mijn lijstje. Blijkbaar was hij toch te snel aangebrand.”

Lees ook – Zomerblunders: ‘In mijn beste Frans vroeg ik de campingvader of hij geloofde in dildo’s’ >

De datingjungle

Sarine (44) is single en moeder van Cleó (8), Frédéric (6) en Matthieu (3).

“Na een jaar piekeren vanwege mijn scheiding vonden mijn vriendinnen het tijd dat ik weer eens op boevenpad ging. Zo kwam het dat ik – op sinterklaasavond nota bene – een date had van wie ik bij binnenkomst in het café al wist dat het ’m niet ging worden. Maar het was mijn eerste sinterklaas zonder kinderen, ik was blij met de afleiding en voelde me gevleid door zijn geflirt: hij zag mij overduidelijk wél zitten.

“Ik deed een beetje plagerig, in de hoop elkaar te vinden in humor”

In gedachten schraapte ik mijn keel, rechtte mijn rug en besloot dat dit in elk geval een mooie oefening was om de datingjungle te lijf te gaan. Nu ben ik zelf best mondig, maar ik wijt het aan de wijn; voor ik het wist maakte ik de ene gevatte opmerking na de andere. Ik deed een beetje plagerig, daagde hem uit met rake opmerkingen in de hoop elkaar te vinden in humor.

Maar na een uur zei mijn date: ‘Sorry, maar ik wil graag afrekenen, ik vind je een beetje beledigend.’ Bedremmeld stemde ik toe, waarna ik nooit meer iets van hem hoorde. Gelukkig waren de daaropvolgende dates een groter succes, ik wist nu tenminste hoe het niet moest.”

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.