Een eerste keer voor alles: ‘Bijna in de overgang, gescheiden en ik had mijn eerste soa’

06.11.2022 13:21
seksdrive

Er zijn van die dingen die iedereen volhartig associeert met tieners en twintigers, maar deze moeders bewijzen: er kan altijd een eerste keer zijn voor alles, welke leeftijd je ook hebt.

Claudia (45) is moeder van Abel (12) en Sarah (10):

“De eerste keer dat ik het bed deelde met een man was ik zeventien en hij werd de vader van mijn kinderen. Toen ik scheidde, vond ik dus dat ik wel wat in te halen had en gebruikte de kinderloze weken om te hoeren en sloeren. Toen ik voor een uitstrijkje bij de huisarts was, stelde die een soa-test voor, want: ‘Je bent toch aan het daten?’’

Twee weken later stond ik met chlamydia bij de apotheek – bijna in de overgang en mijn eerste soa. In plaats van te genieten van mijn vrijheid, belde ik de mannen met wie ik tussen de lakens was beland. Wie de ‘boosdoener’ was, geen idee. Maar van nu af aan gebruik ik altijd een kapotje.”

Lees ook – Seks na de scheiding: ‘Een erotisch appje krijgen terwijl je in de speeltuin staat, het blijft raar’ >

Een daad van medelijden

Yolande (42) is moeder van Eva (14), Linda (12) en Floris (9):

“Net een halfjaar gescheiden waande ik me op de piek van mijn leven. Mijn toekomst lag open, de datingwereld wachtte. Alleen nog even mijn hart laten helen en, niet onbelangrijk, een jaartje beugelen, om als de beste versie van mezelf de wereld in te stappen.

Die slotjes op mijn tanden voelden ongemakkelijk, zowel fysiek als mentaal. Ik oogde als een overjarige puber, om over het gedoe met tandenstokers nog maar te zwijgen. Het metaal in mijn mond zat er drie dagen in, toen ik op een burenfeestje aan de praat raakte met de gescheiden Robert.

“Het voelde als een daad van medelijden en ik onderging hem als een bakvis”

Hij deed flirterig maar was op geen enkele manier op zoek naar een relatie of zelfs een onenightstand. Ik had de nodige wijn achter de kiezen en moet wanhopig geleken hebben, toen hij aan het eind van de avond zei: ‘Nou, vooruit dan maar’, en me mijn eerste kus van een ander gaf. Het voelde als een daad van medelijden en ik onderging hem als een bakvis. Met een harde lach wuifde ik zijn actie weg als een goede grap, om de eerstvolgende kus pas weer toe te laten met een kaarsrecht, beugelloos gebit.”

Dit artikel staat in de Kek Mama Liefdesspecial 2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.