Of het nu over de wc-bril, rondslingerende sokken, een lege tandpastatube of natte handdoeken op de vloer gaan, er wordt nogal wat afgekibbeld bij blogger Michelle Zunter thuis. In de hoop hier voorgoed een eind aan te kunnen maken, schrijft ze deze brief aan haar man.
Lees verder onder de advertentie
‘Is dit nou waar we voor vechten?’, vraagt ze zich af.
‘Vanzelfsprekend’
Michelle vervolgt: ‘Onze liefde is vanzelfsprekend geworden. En door de drukte in huis vergeten we soms dat de dingen waar we ruzie om maken, eigenlijk helemaal niet zo’n big deal zijn.’ Ze geeft toe dat het haar leven ‘een stuk makkelijker’ zou maken als haar man gewoon netjes z’n was in de wasmand gooit en de dop op de tube tandpasta draait, maar ze weet ook dat ze niet zonder hem kan.
‘In lange relaties vergeten we zo vaak waar we eigenlijk zo hard voor werken. We raken zo verstrikt in de dagelijkse sleur dat we vergeten dat we elkaar moeten liefhebben. In plaats daarvan maken we ruzie om belachelijke dingen. Dingen die zo belangrijk lijken, maar dat eigenlijk helemaal niet zijn. En die kunnen worden opgelost door duidelijk met elkaar te communiceren.’
Lees verder onder de advertentie
‘Dankbaar’
Mensen moeten volgens Michelle vaker stil staan bij het belangrijkste in de relatie: de liefde en de kinderen. ‘Wanneer je een stap terug doet en beseft wat je allemaal hebt in het leven, moet je dankbaar zijn. Laten we ons juist hierop focussen.’
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.