Zo vier je dit jaar tóch Sint-Maarten

05.11.2020 16:05
leuke-liedjes-sint-maarten

Ga dit jaar niet langs de deuren om snoep op te halen met Sint-Maarten, is de dringende oproep van de meeste veiligheidsregio’s. Hoe je er voor je kind dan toch een feest van maakt? Wij delen een paar leuke tips. 

Knutsel erop los

Laat die Sinterklaasversiering nog even voor wat het is en ga helemaal los met lampionnen. Een mooie ronde, eentje in de vorm van een kat of deze leuke hierboven, van een vis, bijvoorbeeld. Hang ze vervolgens door je hele huis en vergeet tussendoor geen liedjes te zingen. Oh, en je kind te belonen met snoep, uiteraard.

 

Ronde van Sint Maarten @ Home

Voor iedereen die in de gemeente Utrecht woont: door de aangescherpte coronamaatregelen wordt de Ronde van Sint Maarten at Home op 11 november als film op RTV Utrecht/UStad uitgezonden. Hoe doe je mee? 

  • Haal een lampionpakket bij de Bibliotheek of bij Museum Catharijneconvent
  • Maak een lampion en zet deze op 11 november voor je raam – zo is heel Utrecht met elkaar verbonden.
  • Kijk op 11 november naar de Ronde van Sint Maarten op RTV Utrecht/UStad

 

Lees ook
Sint-Maarten: wat is het precies en waar wordt het gevierd? >

 

Online zingen

Je kind kan dan wel niet langs de deuren, hoe leuk is het om via Skype, WhatsApp of Facetime een liedje te zingen voor opa en oma of die leuke buurvrouw. Trek de verkleedkleding uit de kast, haal je (zelfgemaakte) lampion erbij, doe de lichten uit en maak er een gezellig feestje van. Wedden dat er de volgende dag wat lekkers door de brievenbus komt?

 

Hang zelf de slingers op

Je hoeft heus niet naar buiten om langs de deuren te gaan, want je kunt de wandeling net zo goed thuis ‘nabootsen’. Tover de deuren in huis om tot een vrolijke voordeur, verstop je in de slaapkamer en laat je kinderen aanbellen. Dit doe je net zo lang tot je alle kamers in het huis hebt gehad en de snoepzak van je kind gevuld is. Nog snoep over? Verstop het in de tuin en je kinderen mogen er naar afloop naar zoeken. 

 

Schrijf je in voor de Kek Mama-nieuwsbrief, ontvang wekelijks de best gelezen artikelen in je mailbox én maak elke maand kans op te gekke prijzen! >