babyshower organiseren
Beeld: Unsplash

Je zwangere vriendin of zus vlak voor haar bevalling in het zonnetje zetten: babyshowers worden steeds populairder. Ben jij van plan iemand die zwanger is binnenkort te verrassen? Wij zetten een paar tips op een rij voor een geslaagd feestje.

1. Zorg voor een goede planning

De beste tijd voor een babyshower is rond de dertigste week van de zwangerschap. Mom in spé zit dan al wat verder in de zwangerschap, maar is nog fit. Ook is het geslacht van het kindje vaak al duidelijk: wel zo handig bij het bedenken van een thema of geschikt cadeau.

More content below the advertising

 

2. Verrassing of niet?

Bedenk van tevoren of het wel of geen verrassing moet zijn. Sommige vrouwen vinden dit leuk, terwijl anderen er totaal niet op zitten te wachten. Als het een verrassing wordt, probeer je vriendin dan zo subtiel mogelijk te ondervragen over haar wensen voor haar kraamfeest. Lijken spelletjes of een geboortetraktatie haar leuk of juist helemaal niets?


 

Lees ook:
Wat móet je met deze (wel heel aparte) kraamcadeaus? >
 


3. Verstuur de uitnodigingen

Misschien wel het allerbelangrijkst: stuur alle vriendinnen een mailtje met een uitnodiging. Vergeet niet alle belangrijke informatie zoals de datum, locatie en de contactgegevens van degene die het organiseert te vermelden. Tip: handig als dat maximaal twee mensen zijn, anders wordt het snel een chaos.

 

4. Maak een WhatsApp-groep aan

Houd alle genodigden op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de babyshower via een special WhatsApp-groep. Zo kun je lekker snel overleggen en na afloop eventueel leuke foto’s met elkaar delen. Bovendien is zo de voorpret natuurlijk ook het grootst.

 

5. Kies een thema

Gaan jullie voor een tropisch sfeertje, een bepaalde kleur (roze, blauw of juist wat anders) of vintage? Een thema is vooral leuk voor de aankleding. Om de kosten te beperken, kun je aan iedereen een kleine bijdrage vragen waarmee je de aankleding, het eten en eventuele cadeaus kunt betalen. Tip: vraag iedereen vooraf te betalen bij deelname, dan hoef je achteraf niet meer achter je geld aan.

 

Kijk voor meer fijne tips op Styletoday.

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kindgebonden-budget

Door een fout bij de Belastingdienst zijn honderdduizenden ouders gedupeerd: zij kregen geen kindgebonden budget, terwijl ze er wel recht op hadden. Het goede nieuws is dat het kabinet het deels zal nabetalen.

Minder leuk voor hen, want dat gaat een tegenvaller opleveren tussen de 375 miljoen en 445 miljoen euro.

More content below the advertising

 

600 euro per jaar

Rest nog wel de vraag: hoe heeft het zover kunnen komen? Komt-ie: de toeslag werd stopgezet als ouders teveel verdienden, maar zou automatisch hervat moeten worden als er weer aan de voorwaarden van de toeslag werd voldaan. Dat is alleen niet gebeurd. Vóór 2015 liepen ouders daardoor elk jaar gemiddeld 600 euro mis. Vanaf 2015 is dat ongeveer 1000 euro. Volgens staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) zijn sinds 2008 ongeveer 300.000 tot 400.000 gezinnen gedupeerd.

 

Lees ook
Het kindgebonden budget: hoe werkt het?

 

Het wordt onderzocht

Het kabinet zal de bedragen die vanaf 2013 te weinig zijn betaald alsnog uitkeren - gewoonlijk vervallen na vijf jaar bedragen waar mensen recht op hadden. Op dit moment wordt onderzocht hoe de terugbetaling moet worden geregeld en hoeveel tijd in beslag gaat nemen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
goudeerlijke-uitspraken-van-kinderen

Eerlijkheid duurt het langst, maar soms kunnen kinderen maar beter níet zeggen wat ze denken. Of wel. En dan mogen wij daar weer kostelijk om lachen.

Dus...

More content below the advertising

 

Was alles in het leven maar zo makkelijk.

 

Wie wil dat nou niet?

 

En. Bedankt.

 

Lees ook
10x waarom deze kinderen nog slimmer zijn dan Einstein >

 

Stiekem wel een applausje waard.

 

Ok. Weten we dat ook weer.

 

En jij maar denken dat je een grapje maakt.

 

Die heeft wat uit te leggen. Of?

 

Ach, wat boeit het ook ;-)

 

Nu al een uitgesproken gevoel voor mode.

Bron: boredpanda

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >