Zo organiseer je met succes een babyshower

25.07.2018 11:53
babyshower organiseren Beeld: Unsplash

Je zwangere vriendin of zus vlak voor haar bevalling in het zonnetje zetten: babyshowers worden steeds populairder. Ben jij van plan iemand die zwanger is binnenkort te verrassen? Wij zetten een paar tips op een rij voor een geslaagd feestje.

1. Zorg voor een goede planning

De beste tijd voor een babyshower is rond de dertigste week van de zwangerschap. Mom in spé zit dan al wat verder in de zwangerschap, maar is nog fit. Ook is het geslacht van het kindje vaak al duidelijk: wel zo handig bij het bedenken van een thema of geschikt cadeau.

 

2. Verrassing of niet?

Bedenk van tevoren of het wel of geen verrassing moet zijn. Sommige vrouwen vinden dit leuk, terwijl anderen er totaal niet op zitten te wachten. Als het een verrassing wordt, probeer je vriendin dan zo subtiel mogelijk te ondervragen over haar wensen voor haar kraamfeest. Lijken spelletjes of een geboortetraktatie haar leuk of juist helemaal niets?

 

Lees ook:
Wat móet je met deze (wel heel aparte) kraamcadeaus? >
 

3. Verstuur de uitnodigingen

Misschien wel het allerbelangrijkst: stuur alle vriendinnen een mailtje met een uitnodiging. Vergeet niet alle belangrijke informatie zoals de datum, locatie en de contactgegevens van degene die het organiseert te vermelden. Tip: handig als dat maximaal twee mensen zijn, anders wordt het snel een chaos.

 

4. Maak een WhatsApp-groep aan

Houd alle genodigden op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de babyshower via een special WhatsApp-groep. Zo kun je lekker snel overleggen en na afloop eventueel leuke foto’s met elkaar delen. Bovendien is zo de voorpret natuurlijk ook het grootst.

 

5. Kies een thema

Gaan jullie voor een tropisch sfeertje, een bepaalde kleur (roze, blauw of juist wat anders) of vintage? Een thema is vooral leuk voor de aankleding. Om de kosten te beperken, kun je aan iedereen een kleine bijdrage vragen waarmee je de aankleding, het eten en eventuele cadeaus kunt betalen. Tip: vraag iedereen vooraf te betalen bij deelname, dan hoef je achteraf niet meer achter je geld aan.

 

Kijk voor meer fijne tips op Styletoday.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >