In samenwerking met Kek Mama

Zó maak je het ontbijtritueel wat makkelijker

11.02.2010 12:53
quaker muesli kinderen ontbijtritueel makkelijker

Een goed ontbijt is belangrijk – zo komt je spijsvertering op gang en kun je de dag goed beginnen. Maar het kan ook best stressen zijn, ontbijten terwijl je ook nog op tijd op school of werk moet komen. Met deze tips begin je de dag tóch relaxt.

Sta wat eerder op

Klinkt simpel, maar werkt echt: sta gewoon een kwartiertje eerder op. Vroeg opstaan moet je toch al, en op deze manier heb je net wat meer tijd om alle broodtrommels te smeren – en zelf ook nog een kop koffie te drinken.

 

Zien eten, doet eten

Zet niet alleen je kinderen aan tafel, maar neem zelf ook de tijd om te ontbijten. Zo maak je een eetmoment van. En voorbeeld doet volgen:  Als jij rustig ontbijt, doen slechte eters of treuzelaars vaak eerder mee.

 

Makkelijke en gezonde start

Wil je niet teveel tijd kwijt zijn aan het ontbijt, maar wel dat je kinderen goed eten? Quaker Cruesli Kids® is een mix van havermout chunks met knapperige dierenfiguurtjes. Fijn: het bevat slechts twaalf gram suiker per honderd gram. Dit is ruim veertig procent minder dan andere ontbijtgranen voor kinderen gemiddeld bevatten. Het zit vol met vezels en is er in twee smaken: Honing en Chocolade.

Bereid jezelf voor

Nog iets waardoor je tijd bespaart: zet ’s avonds al de ontbijtspullen voor de volgende ochtend klaar. Hoef je ook niet last minute te zoeken naar bekers, broodtrommels en bestek.En doe alles volgens een vast schema: kleding klaarleggen, douchen, tandenpoetsen. Zo weet iedereen waar-ie aan toe is en zitten jullie uitgerust aan het ontbijt met z’n allen.

 

Meer tips vind je op quaker.nl

Advertisement

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >