Zo droog je natte kinderschoenen het snelst

13.10.2023 07:39

Heerlijk nat, die herfst! De buien beginnen te komen en daarmee liggen er ook vaker plassen op de stoep of het schoolplein. En dan komen je bloedjes natuurlijk weer thuis met zeiknatte schoenen. Kek Mama herkent de struggle en zocht voor je uit hoe je die kinderschoenen zo snel mogelijk weer droog krijgt.

Gebruik een krant

Is de dorpskrant toch nog ergens goed voor! Een krant of elk ander zacht papier is een geweldig water absorberend middel voor het drogen van elk type schoen. Je moet er alleen wel wat tijd voor uittrekken, want het absorberen kan ruim 2 uur duren. Verwijder de inlegzolen en laat die aan de lucht drogen. Vul de schoenen met krantenpapier: je propt de bladzijdes tot aan de tenen erin. Verwissel de proppen papier elke 1 a 2 uur totdat de schoenen volledig droog zijn.

Lees ook –
27 ‘parenting hacks’ waar je écht wat aan hebt

Pak je föhn of ventilator

Je zou denken dat je een warme fohn kunt gebruiken, maar niets is minder waar. De hitte van je fohn kan de schoen namelijk gemakkelijk beschadigen. Leg de schoenen op een vel krantenpapier om overtollig water op te nemen. Droog de schoenen op ongeveer 50 centimeter afstand met een föhn of (bureau)ventilator op koude stand en laat de lucht zijn werk doen. Deze methode werkt het best bij  leren, suède of schoenen van ander kwetsbaarder materiaal.

Wat moet je niet doen?

De zon is er nu niet echt, maar zet je schoenen nooit uren in de volle zon. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je schoenen verkleuren of uitdrogen. DIt geldt ook voor het drogen door middel van hitte, dus geen warme föhn, hete droger of… de magnetron.

Heb jij nog handige tips om (kinder)schoenen snel te drogen? Deel ze met ons op Facebook!