Weten hoe je kind snel van hoofdluis afkomt? Bekijk de eerste aflevering van ‘Mama’s Wereld’

26.02.2021 11:02
mamas_wereld_aflevering_een_over_luizen

In het RTL4-programma ‘Mama’s Wereld’ geven presentatrices Kimberley Klaver en Sanne Heijen praktische tips en adviezen over zwangerschap, de bevalling en het opvoeden van kinderen.

In de eerste aflevering (te zien op 28 februari om 17:00 uur) bespreken ze onder andere het leed dat luizen heet.

 

‘Hoe zien die beesten eruit?’

Deze kriebelbeesten kunnen geen kwaad, maar zorgen voor een hoop gedoe. Sanne, moeder van Micky, weet er alles van. “Vanaf het moment dat mijn zoon naar school ging, vroegen de juffen al: ‘Controleren jullie je kinderen nog op luizen?’”, vertelt ze. “Ik wist niet eens hoe ik dat moest doen: hoe zien die beesten er überhaupt uit? Micky is hoogblond, dus ik dacht: ‘Dat zie je toch wel met het blote oog?’.” En ja hoor, toen Sanne na een paar weken met haar zoon onder de douche stond, zag ze iets zwarts. “Ik dacht dat het een pluisje was, mar toen ik goed keek, wist ik het opeens: ‘Hij heeft luizen! Wat nu?'”

 

Lees ook
‘Poep, luizen, kots en snot: ‘Getver, wat zijn kinderen vies’ >

 

Dagtaak

Elke dag kammen, de eitjes opvangen, stinkende shampoo gebruiken en alle knuffels en beddengoed in de was doen: Sanne had er een dagtaak aan om die beestjes weg te krijgen. “Gelukkig kwam ik er na een paar dagen, na er uitvoerig over gelezen te hebben online, achter dat dit helemaal niet nodig is…”

 

Meer persoonlijke verhalen en bijbehorende tips zie en hoor je vier weken lang, iedere zondag, in ‘Mama’s Wereld’ om 17:00 uur bij RTL4.