Wensouders kunnen binnenkort bij een ‘draagmoederbank’ terecht

15.11.2019 13:14
wensouders-draagmoederbank

Heb je een kinderwens, maar ben je aangewezen op een draagmoeder? Dan kun je in de toekomst aankloppen bij een ‘draagmoederbank’. Daarvoor pleit minister Sander Dekker (Rechtsbescherming).

Dekker werkt al langere tijd aan een wetswijziging om draagmoederschap beter te regelen. Die regelt bijvoorbeeld ook dat wensouders straks direct bij de geboorte van het kind ook voor de wet de ouders van de pasgeboren baby zijn.

 

Lees ook
Lisa was draagmoeder voor haar zus: ‘Ik wilde haar kinderwens uit laten komen’ >

 

Niet toegestaan om te adverteren

Wie een draagmoeder zoekt of dat wil worden, mag nu nog alleen rondvragen in kleine kring: het is niet toegestaan om te adverteren of op bijvoorbeeld social media een oproep te doen. Nu Dekker toch de wet gaat veranderen, wil hij het voor beide partijen meteen makkelijker maken om elkaar te vinden. Onder andere de ivf-kliniek van het Amsterdamse VUmc, die veel draagmoeders helpt, kwam eerder al met het idee voor een draagmoederbank. Dekker gaat nog met alle betrokkenen praten over hoe die er precies uit zou moeten zien.

Bron: ANP

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >