Volgens de Wet Passend Onderwijs (2014) hebben alle kinderen, ook kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, recht op goede scholing. Maar wat houdt ‘passend onderwijs’ precies in? Wij zochten het uit.
Lees verder onder de advertentie
Doel
Hoewel je het misschien wel zou denken, is passend onderwijs geen aparte schoolsoort. Het moet er juist voor zorgen een kind op een (soms reguliere) school onderwijs krijgt dat bij ‘m past. Het doel hiervan is simpel: kinderen kunnen op deze manier vaker op een school in de buurt ‘passend onderwijs’ volgen én worden minder snel direct doorverwezen naar het speciaal onderwijs.
Lees verder onder de advertentie
Goede match
Om voor een kind een goede match te vinden, werken scholen in een regio of stad met elkaar samen in een samenwerkingsverband. Dit verband bestaat uit reguliere basisscholen, speciaal onderwijs en tussenvormen (bijvoorbeeld een speciale klas op een reguliere school). Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een school gespecialiseerd is in kinderen met dyslexie of ADHD, kinderen die hoogbegaafd zijn of een chronische ziekte hebben.
Lees verder onder de advertentie
Overleggen
Heeft jouw kind passend onderwijs nodig? Dan wordt er met de leerkracht en jullie als ouders overlegd op welke manier-ie dit binnen óf buiten de huidige school kan krijgen.
Marlijn Weerdenburg (42), actrice, zangeres en presentatrice, deelt in een openhartig interview met het AD-weekendmagazine Mezza het persoonlijke verhaal over haar oudste zoon Teun, bij wie onlangs ADHD in zeer extreme vorm werd vastgesteld.
In het EO-programma Meer dan Verwacht zagen we het rauwe, eerlijke en soms heftige leven van Tatiana: een alleenstaande moeder van een drieling met een flinke rugzak. In de meest recente afleveringen vertelde ze openhartig over haar financiële problemen en de mogelijke stap richting de schuldsanering. Maar inmiddels is er veel veranderd. In een update in een […]
Tegenwoordig groeien kinderen op in een digitale wereld waar virtueel geld bijna net zo echt aanvoelt als briefjes in hun spaarpot. Veel ouders denken dat ze goed zicht hebben op wat hun kind online doet, totdat ze plotseling geconfronteerd worden met een onverwachte creditcard rekening. Het overkwam Samira.
Soms denk je dat je alles al voelt en weet tijdens je zwangerschap. Maar niets bereidt je voor op de onverwachte emoties die kunnen opduiken als anderen zich ineens mengen in iets dat voor jou zo persoonlijk voelt. Zoals het kiezen van de voornaam van je kind.
Iedere moeder heeft haar momentjes. Maar sommige blunders zijn té erg – of te hilarisch – om voor jezelf te houden. In de rubriek ‘Opgebiecht’ delen vrouwen hun grootste geheimen en gênantste momenten.
Als ouder heb je al genoeg om je zorgen over te maken. Maar er is een nieuwe, zorgwekkende trend onder tieners waar je misschien nog niet van gehoord hebt: dusting.