‘We kregen een waslijst aan bedrituelen mee toen een vriendje kwam logeren’

07.10.2022 17:27
beer Beeld: Shutterstock

Heerlijk, een logeerpartij voor je kleine, grote draak. Allemaal aan de popcorn en gezellig kletsen. Tenminste, zo lang als niemand het op een krijsen zet…

Annemiek (30), moeder van Sebas (7):

“Vriendje Tijn kwam een nacht logeren en we kregen een waslijst aan bedrituelen mee. Om half acht dronk hij altijd groene thee met honing. Er zat een kookwekker in zijn tas, want hij moest exáct vijf minuten zijn tandenpoetsen. Zijn benen dienden ingesmeerd te worden met babyolie tegen de groeipijnen en hij kon slechts in slaap vallen als hij eerst op Spotify sprookjes luisterde.

“Om tien uur gilde Tijn moord en brand”

Ik vermoedde dat een beetje kletsen met mijn zoon voor het slapengaan hetzelfde effect zou hebben als de avonturen van Grimm, maar helaas, om tien uur gilde Tijn moord en brand. Hij moest en zou zijn telefoon en oortjes hebben, eerder deed hij zijn ogen niet dicht.”

Lees ook – ‘Het bedritueel is hier thuis een beetje uit de hand gelopen’ >

Slapen zonder beer

Lizette (33), moeder van Adam (10), Laila (7) en Niama (6):

“Vorige week bleef er een klasgenootje van Adam slapen. Mijn twee meiden waren elkaar steeds aan het uitdagen en het was continu blèren en schreeuwen geblazen. De twee jongens gingen daarop samen (met zwembroek) in de jacuzzi in de badkamer. Logeetje had z’n knuffel mee en gooide deze per ongeluk tegen het douchescherm aan en plons, zo in het toilet. Ik stopte de natte beer in een tasje, zodat zijn ouders die de volgende ochtend thuis in de wasmachine konden gooien.

“Het werd een laat avondje zo, want eerder gingen ze echt niet slapen”

Alleen bleek dat de jongen echt niet kon slapen zonder zijn knuffel. Hij was intens verdrietig. En dus draaide ik ’s avonds laat nog een was met alleen zijn beer erin. Hierna heb ik die met de föhn snel droog gemaakt, totdat het staartje de gewenste droogte had. Dat was het belangrijkst, want dat gebruikte hij om onder z’n neus te kietelen. Het werd een laat avondje zo, want eerder gingen ze echt niet slapen.”

Logeren

Rianne (29), moeder van Midas (10):

“Midas zit in de logeer-ik-bij-jou-of-jij-bij-mij-fase. Elk weekend wil hij weg of vraagt of er iemand mag komen slapen. Op zich prima, maar we hebben een tweekamerwoning en delen de slaapkamer. Zodra hij een vriendje krijgt, verhuis ik noodgedwongen naar de bank in de woonkamer. Ik wil hem dit soort festiviteiten niet ontzeggen, maar moet het zelf bekopen met een slechte rug en nachtrust.”

Dit artikel staat in Kek Mama 09-2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.