Wanhopige moeder verrast haar buren met een excuusbrief

13.01.2021 10:42
brief moeder huilende baby buurvrouw Beeld: Shutterstock

Alsof een baby die ’s nachts aan de lopende band huilt niet ellendig genoeg is, komt daar als klap op de vuurpijl het schaamtegevoel tegenover de buren bij op. Die mensen hebben immers niet gevraagd om een kind, maar worden wel iedere nacht wakker geloeid door jouw hartelapje. Een Amerikaanse moeder bedacht iets slims om de band met haar buren enigszins gezellig te houden. 

De moeder schreef een brief die op de deurmat viel van twittergebruiker Kitty. In de brief waarschuwen de ouders dat ze – ten einde raad na ontelbaar veel slapeloze nachten – slaaptraining willen proberen. Dat houdt in dat je de baby laat uithuilen en dus niet direct oppakt. Dat betekent óók dat de buren nog langer naar het gehuil van het kindje moeten luisteren. ‘The Wards’ vragen hun hun buren om begrip.
 

Uithuil-methode

“Na vele slapeloze nachten hebben we besloten dat het tijd is voor de uithuil-methode. Als je het gehuil hoort, bid voor me en weet dat ik ook huil en gek word. Het spijt me enorm als dit enige overlast veroorzaakt en ik hoop dat het niet lang duurt”, schrijft de moeder. “Weet alsjeblieft dat ik hem niet negeer, maar ik 45 tot 60 minuten lang probeer hem zichzelf te laten troosten. Om de 10 minuten ben ik in de kamer zodat hij weet dat hij niet alleen is.” 
 

Lees ook
‘Om ons kind goed te laten slapen had ik dít veel eerder moeten doen’ >

 

Shot tequila

Zo’n slaaptraining helpt misschien bij baby’s, maar over het algemeen komt het de nachtrust van de buren niet ten goede. “Als jullie langzaam haatgevoelens voor ons beginnen te krijgen, klop dan even zachtjes op de deur. Ik geef je een shot tequila om het goed te maken. Het is goedkope tequila, maar ondergetekende kan bevestigen dat je er rustig van wordt. Hoe dan ook: houd ons in je gebeden en draai de volumeknop van de tv omhoog.”
 

Tekst gaat verder onder tweet.

 

Koekjes

In plaats van klagen, toonde Kitty zich de beste buurvrouw die je maar kunt wensen. Ze verraste de kersverse ouders met koekjes om de dagen een beetje door te komen. Ondertussen maakt Kitty zich niet druk om de huilbaby. “Ik draag mijn AirPods en meestal is de KitchenAid aan het draaien, dus ik hoor de baby nooit.”

 

 

Meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >