Een ei bakken of een wasje draaien is allesbehalve ingewikkeld. Toch merkt Rachel Garlinghouse, docent op een universiteit, dat haar studenten zelfs dít niet kunnen. Eén ding weet ze daarom zeker: haar kinderen moeten het allemaal leren.
Lees verder onder de advertentie
‘Niemand wordt vertroeteld door zijn baas’, schrijft Rachel op Scary Mommy. ‘Kinderen moeten worden voorbereid op het leven buiten het nest.’
Helpen
Rachels kinderen krijgen alle vier één klusje per dag – en dat moeten ze tiptop uitvoeren. ‘Het uitladen van de vaatwasser houdt in dat alles ook in de kastjes wordt gezet, dus niet slechts op het aanrecht. En het vuilnis buitenzetten betekent dat ze álle zakken in het huis moeten verzamelen en in de grote ophaalcontainer moeten gooien.’ Rachel weet dat haar kinderen de klusjes niet altijd leuk vinden, maar ze wil ze eraan blijven herinneren dat zij het niet allemaal zelf gaat doen. ‘Iedereen gebruikt een handdoek, dus we kunnen allemaal helpen met de was. Iedereen eet van een bord, dus we kunnen allemaal helpen met de vaat. Iedereen slaapt in een bed, dus we kunnen allemaal helpen met het verschonen van de lakens.’
De blogger ziet het doen van klusjes als een win-winsituatie: zij heeft minder werk om handen, haar kinderen hebben iets om trots op te zijn. ‘Kinderen die niets uitvoeren thuis, worden chagrijnig. En ondertussen leren ze ook gelijk dat het niet de taak is van een moeder om andermans zooi op te ruimen.’
Lees verder onder de advertentie
Of je ‘m nu aan iemand cadeau doet of ze voor jezelf koopt: deze goodiebag is hoe dan ook een succes. Bekijk de inhoud hier en bestel ‘m voor slechts € 39,95 i.p.v. € 272,89!
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).