‘Waarom het juist goed is als je kind een sterke eigen wil heeft’

07.06.2019 23:48
goed-kind-sterke-eigen-wil

Als Clint Edwards’ dochter iets wil, dan zet ze haar tanden erin en zeurt ze zó lang door tot ze haar zin krijgt. Klinkt als een onuitputtelijke beproeving? Niet voor Clint. Hij vindt het juist fijn dat zijn dochter zo’n sterke wil heeft.

‘Dit is het soort meisje dat ik wil opvoeden’, schrijft hij op Scary Mommy.

 

Zelfverzekerd

Clint wil dat z’n dochter later tegen haar baas durft in te gaan; dat ze zich zelfverzekerd genoeg voelt om haar mannetje te staan. ‘Ze is onze jongste en wij grappen altijd dat als zij ons eerste kind was geweest, het ook gelijk ons laatste was.’ Toch kan hij haar sterke karakter waarderen: ‘Ze heeft zoveel kwaliteiten. Bij kinderen wordt zoiets als een nadeel gezien, maar als een volwassene precies die eigenschappen zou hebben, dan zou hij of zij ‘vastberaden’ of ‘gepassioneerd’ worden genoemd.’ Hij hoopt dan ook dat mensen om haar heen die sterke wil niet de kop in drukken. 

 

Lees ook
Bijdehand? Behoorlijk: deze kinderen zijn iedereen te slim af >

 

‘Dappere, onafhankelijke volwassenen’

‘Kinderen met een sterke wil groeien uit tot sterke, dappere en onafhankelijke volwassenen’, vervolgt Clint. ‘Zij zullen de collega’s zijn die in een werkvergadering voor anderen opkomen. Zij zullen de mensen zijn die zeggen: ‘Maar waarom heb je het niet op deze manier geprobeerd?’ Kortom; we moeten een sterke eigen mening niet als een nadeel zien. En ik weet dat dat niet gemakkelijk is, maar het is zeker de moeite waard.’

 
 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >