Vuilnismannen vinden verloren iPad Zoey (7) in 150 ton afval

15.03.2017 10:22
vuilnismannen-ipad-afval

De zevenjarige Zoey Kerr dacht haar iPad nooit meer terug te zien toen haar broertje Riley (4) ‘m in de prullenbak had gegooid. Toch liep het íets anders.

De iPad verdween toen het gezin verhuisde naar het Schotse plaatsje Eyemouth. Moeder Gillian (28) tegen Metro UK: “Toen ik aan Riley vroeg waar de iPad van zijn zusje was, antwoordde hij doodleuk: ‘In de vuilnisbak. Ze irriteerde me’.”
 

Zonder klagen

Gillian ondernam direct actie: ze belde het bedrijf Viridor, dat afval in de buurt ophaalt. “De vuilnismannen keken eerst waar we woonden om preciezer te kunnen zoeken”, vertelt de moeder. “Ze moesten toen ‘nog maar’ 150 ton afval doorploeteren en dat deden ze (met zes man én tijdens hun pauze!) zonder klagen.”
 

Cadeaukaart

De zoektocht was niet voor niets: de iPad werd wonder boven wonder gevonden en dankbaar stuurde Zoey een brief met een doos chocolade en 20 pond naar de mannen. Het geld stuurden ze terug, maar ze schreven dat ze de chocolade wel erg lekker vonden: “Toen we hoorden wat er met je iPad was gebeurd, wilden we hem allemaal terugvinden voor jou. We hebben bij deze brief een cadeaukaart gestopt voor iTunes. Zo kan je wat van je favoriete muziek downloaden en ernaar luisteren op je teruggevonden tablet.”