Zwemles is in ons waterrijke kikkerlandje heel belangrijk. Sinds jaar en dag is het mogelijk om je A, B én C-diploma halen. Maar wat als je kind daar geen zin in heeft. Verplicht je hem dan om toch drie diploma’s te halen? Of stop je na de eerste of tweede?
Lees verder onder de advertentie
Wij vroegen het aan onze lezeressen en die hadden daar duidelijk een mening over. Hieronder een greep uit de reacties.
Verplicht jij je kind om zijn A, B en C-diploma te halen?
Anne: “Gewoon A B en C!! Dan weet je zeker dat ze kunnen zwemmen …. Wij wonen bij veel water dus voor ons heel belangrijk”
Lees verder onder de advertentie
Giannina: “Een kind moet zich kunnen redden, dat lijkt mij het belangrijkste. Of dat nu met twee of drie diploma’s is, dat maakt niet uit.”
Rene: “Onze kinderen moeten van ons hun a en b diploma halen. Gelukkig hebben ze dat beide, en ben ik blij dat we dat achter de rug hebben. Zwemmen vinden ze beide geweldig, ze zwemmen met veel plezier. Maar zwemles was vreselijk en gingen ze met veel tegenzin heen.”
Jessica: “Ja, hier in huis verplicht! Oudste heeft haar ABC al en onze jongste moet moet dat ook. Daarna mogen ze een sport/hobby naar keuze doen. A= aanleren B= basis C= compleet”
Tessa: “Hier thuis hebben we A en B moet en C mag!“
Iris: “Hier hebben beide kids zwemdiploma A en dat is prima. Ze zwemmen hartstikke goed en kunnen zich redden in het water. En ze zwemmen ook regelmatig recreatief.”
Ana: “Eens! Dat is de basis voor de meest voorkomende situaties (normaal zwembad, recreatiezwembad en de zee). Ik ga altijd graag naar het strand in de vakanties, dus C was voor mijn kinderen wel verplicht. Na C mogen ze verder gaan of stoppen.”
Lees verder onder de advertentie
Marijke: “A, b of c maakt niet uit als ze maar kunnen zwemmen en ze zich kunnen redden als ze in het water terecht komen.”
Gerald: “Zeker. Ook groot verschil in conditie en vaardigheden na B of na C. C heb je ook wel echt nodig met het vele open water in Nederland. Of je er nou wel of niet vrijwillig in gaat. Ik geef mijn kinderen hierin ook geen keuze. De oudste 3 hebben ze inmiddels al tijdje in de zak, de jongste, bijna 5, is nog bezig met zwemlessen.”
Jeanina: “Nee hoor. Mijn oudste koos zelf voor b en mijn jongste moet nog gaan leszwemmen. Waarschijnlijk doen we b erachter aan maar is een keuze”
Hanneke: “Ja, hier wel. Geen discussie mogelijk. Voor de veiligheid in open water vind ik t/m C belangrijk en dat weten mijn kinderen ook “
Lees verder onder de advertentie
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Als ouder probeer je alles zo goed mogelijk te doen voor je kind. Maar wat als je goede intenties onverwacht botsten met de – soms bijzondere – schoolregels? Isa ontdekte dit op de harde manier toen een onschuldige waterfles voor drama zorgde.
Schoonmoeders: je kunt niet zonder ze, maar soms halen ze ook het bloed onder je nagels vandaan. Zeker als ze, met de beste bedoelingen, over je grenzen heen walsen. Maria kon haar ogen niet geloven toen haar baby na een dagje bij oma met gaatjes in haar oren thuiskwam.
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (7) en Lilou (4). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.
Toen de dochter van Leah vijf werd, wist ze precies wat ze wilde: haar kinderfeestje vieren in een ballenbak. En dat werd een onvergetelijke verjaardag.
Laten we eerlijk zijn: niet iedereen loopt warm voor kerst. Waar de ene groep helemaal losgaat met kerstbomen, kerstmuziek en uitgebreide diners, zijn er ook sterrenbeelden die Kerstmis het liefst overslaan.
Wat als je tegelijkertijd zwanger blijkt te zijn met je schoonzus, maar hun kindje niet levensvatbaar blijkt te zijn? Geluk en verdriet gaan hand in hand, ervaarde Natascha aan den lijve.