In samenwerking met Kek Mama

De zes handigste én verantwoorde tussendoortjes voor kinderen op een rij

09.10.2023 08:32

Het is herfstvakantie; hoog tijd om je kroost blij te maken met een bezoekje aan een buitenspeeltuin, een indoor speelparadijs of een kinderboerderij in de buurt. Gris een van deze tussendoortjes mee en je bent voorbereid op de snack trek van je kind. 

In een kinderspeeltuin is immers weinig te krijgen en bij speelparadijzen is het makkelijk te zwichten voor al het snoep en de snacks die er te koop zijn. En hoewel wat ongezonds op z’n tijd natuurlijk heus geen ramp is, is iets lekkers, voedzaams én verantwoords ook weleens fijn. Daarom: een lijstje tips.

Knijpzakjes

Een must. Ze zijn handig om mee te nemen, je hebt weinig last van geknoei en kinderen ouder dan twaalf maanden kunnen ze zelfstandig eten. Wat wil je nog meer? Gerber Organic snapt deze wensen van ouders als geen ander en heeft daarom de Plant-tastic Oat Smoothie in het assortiment. Dit is een plantaardige smoothie op basis van haverdrink en verrijkt met erwteneiwit in – jawel –  een handig knijpzakje. 

Crackers

Altijd fijn, iets hartigs op z’n tijd. En dan zijn crackers natuurlijk ideaal. Doe ze in een boterhamzakje, knoop dit dicht en stop ze vervolgens in een broodtrommel. Zo blijven ze gegarandeerd knapperig. Neem je ook beleg mee? Verpak dit dan apart.

Fruit

Zonder twijfel een schot in de roos, maar check wel goed wélk fruit je meeneemt. Een banaan kan bijvoorbeeld snel bruin worden en beurse plekken krijgen. Kies eerder voor appels of mandarijnen, of snijd druiven in stukjes en doe ze in een luchtdicht vershoudbakje.

Sapjes

Eerlijk is eerlijk, van enkel water tijdens zo’n uitje kun je wat weeïg worden. Een goede aanvulling zijn de fruitsapjes van Gerber Organic op basis van gepureerd fruit. Die smaken heerlijk zoet (wat wil je ook met de frisse combinaties appel en mango of peer en banaan) en zijn daardoor een fijn tussendoortje voor kinderen vanaf zes maanden. En extra handig: je hoeft ze niet gekoeld te bewaren.

Rozijnen

Dé tip om je dreumes of peuter bezig te houden als jullie in de rij staan voor een attractie: geef ‘m rozijntjes. Dit gedroogde fruit valt binnen de Schijf van Vijf (je kunt het dus goed als tussendoortje geven) en is een perfect zoethoudertje, omdat kinderen vaak wel even bezig zijn om zo’n doosje leeg te eten.

Toetjes

Toetjes meenemen in je tas? Ja hoor, dat kan hartstikke goed. Nou ja, met die van Gerber Organic dan. Deze plantaardige toetjes op basis van kokosmelk in de smaken mango en kiwi of appel en ananas kun je namelijk gewoon ongekoeld meenemen. En dat is uniek, want met andere toetjes uit het koelschap kan dat niet. Bovendien zijn ze door de kokosmelk zélfs geschikt voor kinderen met een koemelkallergie.

Goed om te weten: ook voor momenten thuis heeft Gerber voedzame maaltijden in wereldse smaken. En of je nu potjes (baby)voeding voor 4+, 8+, 12+ en 18+ maanden of knijpfruit koopt, al deze maaltijden zijn naast biologisch ook volledig plantaardig (er wordt dus geen gebruik gemaakt van dierlijke ingrediënten) en bevatten een goede combinatie van granen, groente en peulvruchten die van nature hoog zijn in plantaardig eiwit. Dat is toch wat je wil voor je kind? Dus: ben je benieuwd naar de producten van Gerber? Via deze link kun je er twee GRATIS uitproberen!