Veel lachen en geen huiswerk: het is vandaag Kinderdag

14.06.2017 11:20
Beeld: Getty Beeld: Getty

Geen huiswerk, niet pesten, veilig buitenspelen en pizza of patat toe: vandaag mag het, want naast Buitenspeeldag is het ook nog eens Kinderdag.

Op de website wordt het initiatief uitgelegd: ‘Er is al een Vaderdag en Moederdag, maar tot nu toe was er nog geen Kinderdag. Natuurlijk zullen sommige ouders zeggen dat het iedere dag Kinderdag is, maar het kan geen kwaad om kinderen – net als hun vaders en moeders – een dag extra in het zonnetje te zetten en het kind-zijn centraal te stellen.’

 

Doe lekker kinderachtig

Afgelopen tijd hebben verschillende kinderen een lijstje gemaakt met belangrijke punten die er volgens hen op Kinderdag moeten gebeuren. Een klein cadeautje wordt bijvoorbeeld op prijs gesteld, maar dat is lang niet het enige. Geen huiswerk, veilig buitenspelen, niet pesten, geen ruzie maken en veel lachen staan vandaag centraal. En natuurlijk kunnen kinderen vandaag ook zelf hun avondeten kiezen. Oh, ook ouders mogen lekker kinderachtig doen, dus ga vooral los met die doos Lego of hijs jezelf in een gek verkleedkostuum.

 

Stapje extra

Op Kinderdag wordt trouwens ook stilgestaan bij kinderen die geen onbezorgde en vrolijke jeugd hebben, bijvoorbeeld door ziekte of armoede. De organisatie roept scholen en kinderen daarom op om een stapje extra te doen door een actie te bedenken en geld op te halen voor een goed doel ten behoeve van kinderen.