‘Ze schalde over de kinderwei tijdens de skiles: ‘Ik ben voor de nep vier”

03.12.2023 05:04
Beeld: Getty Images

Voor idyllische foto’s moet je met je gezin in de sneeuw zijn. Voor een hartaanval van schrik, gescheurde spier of schaamrood op de kaken trouwens ook.

Lian (41), moeder van Jan (6) en Marie (4):

“Eigenlijk was Marie vorig jaar nog te jong voor skiles, de kindercursus was vanaf vier jaar. Maar ik durfde het wel aan met haar. Dus bracht ik haar keurig naar de juf, die in half Duits, half Nederlands vroeg naar haar naam en leeftijd. Marie schalde over de kinderwei: ‘Ik ben voor de nep vier.’”

De hemel op de berg

Marlene (37), moeder van Cas (8) en Noah (6):

“Toen we boven op de berg uit de gondel stapten, zagen we een prachtig pak wolken boven het dal hangen. Zeker een minuut stond Noah met open mond naar dit tafereel te kijken en toen vroeg hij zachtjes: ‘Mama, zijn we nu in de hemel?’”

Lees ook – ‘Onze jongste dochter wil niet skiën; moeten we haar dwingen?’ >

Ze kan het heus wel

Minke (36), moeder van Max (7) en Mette (4):

“Mette was net vier en ging voor het eerst op skiles. Haar aanvankelijke enthousiasme daalde gestaag naarmate we dichter bij de berg kwamen. In tranen leverde ik haar af, met buikpijn bleef ik in de babywei kijken.

“Want, als moeders niet kijken gaat het meestal beter”

Na een halfuur kwam de juf monter op me afgebeend en werd ik op straffe toon de les uit gezet. ‘Want’, zo riep ze me nog na terwijl ze mijn dochter een duwtje gaf richting de slalom tussen een paar pinguïns door, ‘als moeders niet kijken gaat het meestal beter’.

Met de staart tussen de benen vertrok ik richting een dikke boom. Daarachter verscholen heb ik staan gluren tot die les was afgelopen en inderdaad: ik was nog niet uit zicht of de tranen waren gedroogd en madam ging lachend de heuvel af. Het kreng.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.