Kantoor in de zon: steeds meer ouders combineren werken en reizen

12.05.2022 11:58
werken en reizen

Werken met uitzicht op het strand of een duik nemen na een meeting. Klinkt als een droom, toch? Veel mensen (ja, óók ouders) kiezen ervoor om werken en reizen te combineren, blijkt uit onderzoek.

Fiverr en Lonely Planet vroegen 1400 digitale nomaden – ook wel ‘Anywhere Workers’ genoemd – naar hun gezinssituatie én waarom zij naar het buitenland vertrokken. Wat blijkt? Mensen die werken en reizen combineren, hebben vaak een of meerdere kinderen.

Ik vertrek

Het leven als digitale nomade, wat betekent dat je in één jaar minstens vanaf twee locaties werkt, is dus niet meer alleen weggelegd voor jonge alleenstaanden. Redenen om voor een bepaalde bestemming te kiezen, lopen uiteen. Zo bepaalt bij 25 procent de kans op een baan voor hun partner of medereiziger(s) op welke plek zij zich vestigen. Veertien procent zoekt een locatie op basis van de onderwijsfaciliteiten voor hun kinderen.

Lees ook: ‘We zetten ons hele kapitaal om in bitcoins en zijn al vier jaar aan het reizen’

Meer flexibiliteit

Waarom mensen ervoor kiezen om met hun hebben en houwen naar het buitenland te vertrekken? Bijna de helft heeft behoefte aan meer flexibiliteit. Ruim een derde is klaar met een negen-tot-vijf baan. Ook smacht een groot deel van de digitale nomaden naar spanning en avontuur. Dat ze van afstand werken, betekent trouwens niet dat ze minder werken. Het overgrote deel van de Anywhere Workers werkt fulltime.

Bron: Fiverr en Lonely Planet

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.