Werken met uitzicht op het strand of een duik nemen na een meeting. Klinkt als een droom, toch? Veel mensen (ja, óók ouders) kiezen ervoor om werken en reizen te combineren, blijkt uit onderzoek.
Lees verder onder de advertentie
Fiverr en Lonely Planet vroegen 1400 digitale nomaden – ook wel ‘Anywhere Workers’ genoemd – naar hun gezinssituatie én waarom zij naar het buitenland vertrokken. Wat blijkt? Mensen die werken en reizen combineren, hebben vaak een of meerdere kinderen.
Lees verder onder de advertentie
Ik vertrek
Het leven als digitale nomade, wat betekent dat je in één jaar minstens vanaf twee locaties werkt, is dus niet meer alleen weggelegd voor jonge alleenstaanden. Redenen om voor een bepaalde bestemming te kiezen, lopen uiteen. Zo bepaalt bij 25 procent de kans op een baan voor hun partner of medereiziger(s) op welke plek zij zich vestigen. Veertien procent zoekt een locatie op basis van de onderwijsfaciliteiten voor hun kinderen.
Waarom mensen ervoor kiezen om met hun hebben en houwen naar het buitenland te vertrekken? Bijna de helft heeft behoefte aan meer flexibiliteit. Ruim een derde is klaar met een negen-tot-vijf baan. Ook smacht een groot deel van de digitale nomaden naar spanning en avontuur. Dat ze van afstand werken, betekent trouwens niet dat ze minder werken. Het overgrote deel van de Anywhere Workers werkt fulltime.
Bron: Fiverr en Lonely Planet
Lees verder onder de advertentie
Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.