Spelen met je kind en tegelijkertijd een dutje doen? Deze vader heeft dé hack

18.05.2021 12:50
goedkoop knutselspullen

De creativiteit van je kind aanmoedigen én tegelijkertijd een dutje doen? Het klinkt als twee dingen die onmogelijk samengaan, maar deze vader kreeg het voor elkaar. Zijn hack is dan ook te goed om niet met de rest van de wereld te delen. 

Michael Weber kwam terug van een nachtdienst als verpleger in het ziekenhuis toen hij zag hoe zijn vrouw worstelde met de kinderen. Ze wilde de kinderen meenemen om boodschappen te doen, wat nogal een worsteling werd. In plaats van in bed te duiken en zijn kinderen over te laten aan zijn vrouw, bedacht Weber iets briljants. 

 

Tikje gestrest

‘Het sneeuwde buiten en ik probeerde de kinderen over te halen zich aan te kleden zodat we naar buiten konden voor de boodschappen’, vertelt zijn vrouw Monica. ‘Mijn man zag dat ik er niet in slaagde en een tikje gestrest raakte. Hij stond erop dat ik boodschappen ging doen terwijl de kinderen bij hem bleven zodat ik ook een beetje tijd voor mezelf had.’ 

Twintig minuten later trof ze thuis haar man slapend aan op de bank terwijl de kinderen zoet op de grond zaten te spelen. Wat was hier gebeurd? 

Lees ook
‘Sinds mijn man zijn golfbewijs heeft, zit ik altijd alleen met de kinderen’ >

Stil tekenen

‘Toen ik vroeg wat ze aan het doen waren, vertelden ze dat papa degene met de beste tekening een chocoladereep had beloofd. Als ze geluid maakten en hem wekten voordat de tekening af was, moesten ze opnieuw beginnen.’ De moeder maakte een foto van het tafereel. ‘Hij laat ze ‘realistische kunst’ tekenen terwijl hij poseert aka dutjes doet. De winnaar krijgt chocola, maar laten we eerlijk zijn: hij is hier degene die wint’, grapt Monica op Facebook. 

Kleine overwinningen

Volgens zijn vrouw hanteert Michael zulke acties vaker als opvoedtechniek. ‘Maar natuurlijk zijn er genoeg dagen waarop het huis een chaos is en iedereen elkaar tot waanzin drijft, dus het was des te belangrijker om dit soort kleine overwinningen te delen.’ 

“I’ll keep the kids so you can grocery shop in peace” ….then I come home to this ?? I’m pretty sure he’s the most…

Geplaatst door Monica Weber op Zondag 24 november 2019

Bron: Motherly 

 

 

Meer lifehacks? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!