Sara van Gorp

Hoofdredacteur Sara schrijft elke maand in Kek Mama vol humor en relativering over zichzelf en haar gezin. Deze maand: stupide preutsheid

‘Billendans! Billendans!’ Ko is twee en springt weer eens draaiend met z’n blote kont door de kamer. Zelfbedacht, vindt-ie helemaal geweldig. Komt hij thuis, trekt hij bij voorkeur alles uit. Dat we een half jaar in Californië wonen waar het altijd 21 graden is, helpt ook. En aangezien we in vijf minuten naar de oceaan wandelen, klooien we de helft van de tijd op het strand. Ko natuurlijk in z’n nakie. Als enige, merk ik al gauw.  Wat een preutse bende, denk ik, typisch Amerika, belachelijk.

 

Stupide preutsheid

Tot ik deze zomer met een bloot kleutervriendje van Ko en Toon – ook de enige bloterik bij het ven – naar de wc’s loop. Een stel pubers zit te kaarten, een joch kijkt verveeld op en stoot z’n vrienden aan: ‘Kijk, kinderpornooo.’ Ik bijt ze sissend toe dat ze normaal moeten doen en ben er nu nog pissig over. Toch sluipt die stupide preutsheid er ook bij mij in. Baby Ko leg ik nog overal aan met een halfslachtig doekje erbij. Ik denk: iedereen die hier bezwaar tegen heeft, kijkt maar lekker de andere kant op. In Amerika lach ik me gek om de borstvoedingsschorten die daar worden gebruikt. Enorme lappen die je om je nek kunt hangen zodat er niet eens meer een baby te zien is.

 

Met hun blote kont op m'n hoofd

Jaren later zorg ik bij Toon dat ik wel degelijk altijd een hydrofiele doek XL bij me heb zodat het minder opvalt als ik hem voed in trein/café/park. Ik heb zelfs wel eens gegoogled op zo’n schort maar dat vond ik ondanks de leuke prints toch te bizar. Na Ko’s billendans vinden Ko en intussen ook Toon het lollig om gillend van de lach met hun blote kont op m’n hoofd te zitten. Mag het wat preutser, denk ik dan grinnikend. Al hoop ik dat Ko z’n nieuwste avondritueel nog lang volhoudt. Hij nestelt zich met z’n kleuterlijf op me alsof ik een moedermatrasje ben en mompelt: ‘Dit is het allerallerlekkerste wat er is.’

P.S. Sinds het verhaal van Joan Makenbach  in Kek Mama 12  weet ik dat er zelfs vaders zijn die in zwembroek met hun kind in bad gaan.

Sara van Gorp (42) is hoofdredacteur van Kek Mama en woont samen met Mark en zoons Ko (6) en Toon (1).

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >