Sara van Gorp

Hoofdredacteur Sara schrijft elke maand in Kek Mama vol humor en relativering over zichzelf en haar gezin. Deze maand: strijdplan.

 

Ik: “Zullen we bij een glas wijn een strijdplan maken voor morgen?” Mark: “Strijdplan?!” Ik: “Nou, hoe we twee kinderen zes uur lang enigszins tevreden houden in de trein richting Bourgogne.”

Mark, nonchalant: “Oh, ik heb voor mezelf een eersteklasticket gekocht.” We grinniken. Drinken dat glas (en nog een, om moed te verzamelen) en nemen ons voor vooral onverstoorbaar goede moed te houden tijdens de vakantievertrekdag. Welke mate van kindergedrens en stoom-uit-de-oren ook volgt.

Dit-doen-we-nooit-maar-danook- nóóit-meer

En ja, bekennen we elkaar na aankomst: allebei hebben we minimaal twee keer gedacht dit-doen-we-nooit-maar-danook- nóóit-meer. Vanwege stress om runaway-Toon die er vandoor weet te gaan tijdens de Parijse overstap. Met bijbehorend gevit op elkaar wie nou eigenlijk %$#*! beter op had moeten letten. Maar toch: ik zou het zo weer doen. Want eindeloos de trein doorhobbelen met een anderhalfjarige die iedereen stralend gedag zegt, is nog altijd duizend keer beter dan een heel lange dag file vreten met figuren die al gaan muiten na een ritje van krap een uur.

Keurig in het gelid met een tafelkleed

En van de herinnering aan Ko en Toon die onder het treintafeltje met steeds omvallende bakjes ananas en een roedel giraffen en dino’s zitten te geiten, word ik nog steeds vrolijk. Niet in het minst omdat intussen een Frans gezin naast ons een meegebracht tafelkleed (!) over hun tafeltje drapeerde en met servetten om de nek keurig in het gelid de lunch verorberde.

Rollercoaster

Ik vond mezelf nooit een emotionele rollercoaster met hoge pieken en diepe dalen. Maar sinds ik kinderen heb, weet ik dat ik binnen een uur zowel totaal gefrustreerd en diep mismoedig kan zijn (twee jongetjes die om zeven uur ’s ochtends al diverse fitties om auto’s/dinoplaatjes/stiften hebben uitgevochten) om vervolgens uit elkaar te spatten van geluk (diezelfde jongetjes hangen uitbundig om elkaars nek in het zwembad). Mijn strijdplan danwel vakantiemantra deze zomer: vooral-blijven-lachen. En af en toe een extra glas wijn. Dat ook.

SARA

Sara van Gorp (42) is hoofdredacteur van Kek Mama en woont samen met Mark en zoons Ko (6) en Toon (1).
 

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >