Sara van Gorp

Hoofdredacteur Sara schrijft elke maand in Kek Mama vol humor en relativering over zichzelf en haar gezin. Deze maand: strijdplan.

 

Ik: “Zullen we bij een glas wijn een strijdplan maken voor morgen?” Mark: “Strijdplan?!” Ik: “Nou, hoe we twee kinderen zes uur lang enigszins tevreden houden in de trein richting Bourgogne.”

Mark, nonchalant: “Oh, ik heb voor mezelf een eersteklasticket gekocht.” We grinniken. Drinken dat glas (en nog een, om moed te verzamelen) en nemen ons voor vooral onverstoorbaar goede moed te houden tijdens de vakantievertrekdag. Welke mate van kindergedrens en stoom-uit-de-oren ook volgt.

Dit-doen-we-nooit-maar-danook- nóóit-meer

En ja, bekennen we elkaar na aankomst: allebei hebben we minimaal twee keer gedacht dit-doen-we-nooit-maar-danook- nóóit-meer. Vanwege stress om runaway-Toon die er vandoor weet te gaan tijdens de Parijse overstap. Met bijbehorend gevit op elkaar wie nou eigenlijk %$#*! beter op had moeten letten. Maar toch: ik zou het zo weer doen. Want eindeloos de trein doorhobbelen met een anderhalfjarige die iedereen stralend gedag zegt, is nog altijd duizend keer beter dan een heel lange dag file vreten met figuren die al gaan muiten na een ritje van krap een uur.

Keurig in het gelid met een tafelkleed

En van de herinnering aan Ko en Toon die onder het treintafeltje met steeds omvallende bakjes ananas en een roedel giraffen en dino’s zitten te geiten, word ik nog steeds vrolijk. Niet in het minst omdat intussen een Frans gezin naast ons een meegebracht tafelkleed (!) over hun tafeltje drapeerde en met servetten om de nek keurig in het gelid de lunch verorberde.

Rollercoaster

Ik vond mezelf nooit een emotionele rollercoaster met hoge pieken en diepe dalen. Maar sinds ik kinderen heb, weet ik dat ik binnen een uur zowel totaal gefrustreerd en diep mismoedig kan zijn (twee jongetjes die om zeven uur ’s ochtends al diverse fitties om auto’s/dinoplaatjes/stiften hebben uitgevochten) om vervolgens uit elkaar te spatten van geluk (diezelfde jongetjes hangen uitbundig om elkaars nek in het zwembad). Mijn strijdplan danwel vakantiemantra deze zomer: vooral-blijven-lachen. En af en toe een extra glas wijn. Dat ook.

SARA

Sara van Gorp (42) is hoofdredacteur van Kek Mama en woont samen met Mark en zoons Ko (6) en Toon (1).
 

waanzinnige-scholen

Niets te klagen over scholen in Nederland hoor, maar de gebouwen uit dit lijstje zijn wel heel bijzonder. Een keer iets anders dan bankjes twee aan twee bij het schoolbord.

1. Een vliegtuiglokaal in Georgia

 

2. Regenwater opvangen in Japan

 

3. In de jungle op Bali

 

Lees ook
Straffen voor de hele klas? Dit meisje (11) is het er niet mee eens >

 

4. Klaslokaal? Niet in Denemarken

 

5. In Thailand krijg je les in de lucht

 

6. Een kleurige container in Zuid-Afrika

 

7. In Tokio krijg je 'buiten' les

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-tweeling-en-drieling

Sachina uit Japan heeft vijf kinderen: een tweeling en een drieling. Druk, zeg je? Zeker. Maar ook heel gezellig. Bekijk de foto's op haar Instagramaccount maar.

'Een georganiseerde chaos', zo noemt ze haar gezin zelf. 

Van een verjaardagen vieren...

 

Een wintergarderobe aanschaffen...

 

Tot tanden poetsen...

 

In bad gaan...

 

Lees ook
Fotoserie: 11x de totale chaos van het ouderschap >

 

En en een lunchbox maken...

 

Alles moet dubbel.

 

Of nou ja: keer vijf zelfs.

 

Maar hoe druk haar leven ook is, Sachina geniet intens.