Sara’s editorial: slaap verstoorders

04.11.2015 12:47
Sara van Gorp

Hoofdredacteur Sara schrijft elke maand in Kek Mama vol humor en relativering over zichzelf en haar gezin. Deze maand: slaap verstoorders.

 

En weer zag ik Mark met zijn kussen onder z’n arm richting stapelbed vertrekken. En dus weer niet lekker tegen dat mooie grote lijf aanliggen. Maar wel: bij een knorrend ronddarrend Toontje dat enkel en alleen wilde slapen als er iets warms en bekends naast ’m lag. Bij voorkeur iets met borsten.

Ik zag, hormonaal als ik was (borstvoeding plus ontzwangeren was bij mij een vrij explosieve combinatie), een toekomst opdoemen van nachtmerrie-achtige proporties. Dat we straks net als het stel dat ik ooit zag bij Supernanny ook vijf (!) jaar niet meer samen zouden slapen.

Intussen knort Toon de hele nacht in z’n eigen bed. Ineens was dat gewoon zo. Slaap is nog steeds het meest schaarse goed in huis, vanwege de nachtelijke huiltjes en flessen. En Ko kruipt als een kleine verstekeling een paar keer per week op een idioot vroeg tijdstip bij ons in bed. Zo’n lief warm slaapsmakkend kleuterlijfje. Als hij twaalf is, wil hij vast niet meer bij z’n ouders liggen, dus genieten we ervan en laten het voor wat het is.

Laatst togen wederhelft en ik à deux naar Gent. Het was de hemel. Van Gent hebben we amper wat gezien, maar man, wat hebben we geweldig geslapen (ook gewoon op zaterdagmiddag, omdat het kon), uren gelezen en zo nog wat niet nader te noemen activiteiten. Die cocktails en cultuurschatten komen wel weer als Toon twaalf is.

SARA

Sara van Gorp (42) is hoofdredacteur van Kek Mama en woont samen met Mark en zoons Ko (6) en Toon (1).

In Kek Mama 12-2015 lees je bloedeerlijke verhalen over niet meer samen in één bed slapen en wat daarvan komt (van scheiding tot supersex). Bestel het complete nummer hier.