Hoofdredacteur Sara schrijft elke maand in Kek Mama vol humor en relativering over zichzelf en haar gezin. Deze maand: kinderfeestjesstress.

Op elke knie zat een huilende kleuter in ridderoutfit. Ko werd vier en wilde per se zijn verjaardag vieren met een kinderfeestje. Ik had er even niet bij nagedacht dat veel kinderen op die leeftijd liever niet zonder hun eigen ouders en met nog zes drukke jongetjes ridderspelletjes doen als ringsteken op een hobbelpaard. Ko zelf lag intussen bokkig onder zijn dekbed. Al twintig minuten. Ik had het namelijk gepresteerd om tijdens het snoephappen te zeggen dat wie met z’n handen aan het snoep kwam, af was. Ko dus.

 

Piratenfeestje met geheime brieven

Het jaar erop hadden we een piratenfeestje compleet met bijna verkoolde geheime brieven (dat mij dat met mijn twee linkerhanden is gelukt zonder het huis te laten affikken, blijft een wonder), halfwarme magnetronpannenkoeken en een reddende engel. Namelijk de dierbare vriendin die mij (anderhalve maand zwanger en kotsmisselijk) kwam bijstaan toen Mark op piratenochtend wegens migraine verstek moest laten gaan.

 

Lumineuze idee van Ko

Stiekem was ik blij dat Ko op zijn zesde zelf op het lumineuze idee kwam dat hij zijn feestje wilde vieren in een indoorspeelparadijs. Toon was net een half jaar oud, de nachten waren kort. Dat het paradijs meer leek op een vagevuur en dat er niet voor niks oordopjes werden verkocht achter de bar, boeide niet. Ik had zelf prachtbordjes –en hoedjes geregeld en verder werd voor taart, poffertjes en limonade gezorgd. Toon bleef logeren bij m’n zus zodat Mark, Ko en ik nog konden nagenieten bij een geweldig Italiaans restaurant waar Ko zijn nieuwe Lego sorteerde in verschillende broodbakjes.

 

Kinderfeestjesstress doet rare dingen met ouders

Dit jaar had ik weer de moed een kookfeestje te organiseren. En op een milde relatiecrisis in de ochtend na (kinderfeestjesstress kan rare dingen doen met een stel ouders) kan ik zeggen: weinig is aandoenlijker dan zeven jongetjes met zelfgemaakte crêpepapieren koksmutsen in de keuken. En wat hoop geeft voor de toekomst: Ko blijkt een groot fan van plannen en organiseren. Een week van tevoren had hij al een bak waar ‘alles in moet voor het kookfeestje’ en maakte hij een getekend draaiboek. Compleet met ‘pausu’.

 

Hoofdredacteur Sara van Gorp (43) woont samen met  Mark en zoons Ko (7)  en Toon (2)

 

Lees op pagina 66 van Kek Mama 03-2017 over kinderfeestjes die eindigen op de eerste hulp, moedige ouders die zowaar met de hele bups in het vliegtuig stappen en zo meer. Het nummer koop je hier

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >