Sara van Gorp

Hoofdredacteur Sara schrijft elke maand in Kek Mama vol humor en relativering over zichzelf en haar gezin. Deze maand: driftbuien.

Ik had nog geen kinderen en vond tijdens het uitgaan ineens een smurf onderin mijn tas. Erin gestopt door mijn peuternichtje dat elke twee weken bij mij logeerde. Ik smolt. Wat moest het fantastisch zijn als je steeds zo zou worden verrast door je kind. Ik kon niet wachten tot het zo ver was. Maar ja. Ik had nog niet eens een man, laat staan een kind.

Acht jaar later. Ik stap in bed na een lange avond werken en tref aan: man, kind, zwaard, walvis. Snif. Ik smelt.

More content below the advertising

Maar intussen. Intussen word ik steeds vaker niet alleen verrast door transformers, legopoppetjes en half aangevreten krentenbollen in mijn tas. Ook de driftbuien laten sporen na. Kom ik thuis, zit de muur onder de banaan. Want sinds kort weten we: ook Toon heeft mijn temperament geërfd. Helaas. Dat ziet er zo uit: als je heel erg kwaad bent, al dan niet terecht, gooi je met iets. Ik een mok op de grond, Toon banaan/aardbeienyoghurt/chipolataworstjes tegen de muur. Ko gooit voornamelijk met deuren. Waarna hij laatst een niet onaanzienlijk deel van zijn plafond (had ik al gezegd dat hij een stapelbed had?) en de muren van krijt in alle kleuren van de regenboog had voorzien. Ko: ‘Ik vind het mooi.’ Ik: ‘De volgende keer moet je eerst vragen of het mag.’ Ko, pijlsnel: ‘En wat zeg je dan?’ Ik: ‘Dat je op een klein stukje van de muur mag tekenen.’ Mark, opgegroeid in een huis waar zelfs geen spijker in de muur mocht worden gejast, deed er maar het zwijgen toe. Dit ging zijn voorstellingsvermogen te boven.

Vorige week waren er ineens gelukspoppetjes boven ons bed geplakt. En ook boven het bed van Toon. Dat door het dikke vette plakband het stucwerk naar z’n grootje gaat, ben ik voor het gemak maar even vergeten. Snif.

SARA

Sara van Gorp (42) is hoofdredacteur van Kek Mama en woont samen met Mark en zoons Ko (6) en Toon (1).

kindgebonden-budget

Door een fout bij de Belastingdienst zijn honderdduizenden ouders gedupeerd: zij kregen geen kindgebonden budget, terwijl ze er wel recht op hadden. Het goede nieuws is dat het kabinet het deels zal nabetalen.

Minder leuk voor hen, want dat gaat een tegenvaller opleveren tussen de 375 miljoen en 445 miljoen euro.

More content below the advertising

 

600 euro per jaar

Rest nog wel de vraag: hoe heeft het zover kunnen komen? Komt-ie: de toeslag werd stopgezet als ouders teveel verdienden, maar zou automatisch hervat moeten worden als er weer aan de voorwaarden van de toeslag werd voldaan. Dat is alleen niet gebeurd. Vóór 2015 liepen ouders daardoor elk jaar gemiddeld 600 euro mis. Vanaf 2015 is dat ongeveer 1000 euro. Volgens staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) zijn sinds 2008 ongeveer 300.000 tot 400.000 gezinnen gedupeerd.

 

Lees ook
Het kindgebonden budget: hoe werkt het?

 

Het wordt onderzocht

Het kabinet zal de bedragen die vanaf 2013 te weinig zijn betaald alsnog uitkeren - gewoonlijk vervallen na vijf jaar bedragen waar mensen recht op hadden. Op dit moment wordt onderzocht hoe de terugbetaling moet worden geregeld en hoeveel tijd in beslag gaat nemen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
goudeerlijke-uitspraken-van-kinderen

Eerlijkheid duurt het langst, maar soms kunnen kinderen maar beter níet zeggen wat ze denken. Of wel. En dan mogen wij daar weer kostelijk om lachen.

Dus...

More content below the advertising

 

Was alles in het leven maar zo makkelijk.

 

Wie wil dat nou niet?

 

En. Bedankt.

 

Lees ook
10x waarom deze kinderen nog slimmer zijn dan Einstein >

 

Stiekem wel een applausje waard.

 

Ok. Weten we dat ook weer.

 

En jij maar denken dat je een grapje maakt.

 

Die heeft wat uit te leggen. Of?

 

Ach, wat boeit het ook ;-)

 

Nu al een uitgesproken gevoel voor mode.

Bron: boredpanda

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >