RIVM: ‘Verkouden kinderen hoeven niet meer thuis te blijven’

16.06.2020 21:25
kinderen_verkouden_naar_school_of_creche

Heeft jouw kind een snotneus, maar geen koorts en is-ie 6 jaar of jonger? Dan mag-ie volgens het RIVM vanaf nu gewoon naar de crèche of naar school.

Voorheen waren kinderen met een verkoudheid niet welkom op school of de crèche. Tenzij ze negatief waren getest op Corona of last hadden van hooikoorts of een chronische luchtwegontsteking.

 

‘Weinig begrip’

Erg vervelend, vonden veel ouders. “Kinderdagverblijven zijn geen experts op het gebied van gezondheid, maar vinden dat ook rekening moet worden gehouden met kinderen en ouders”, zegt Emmeline Bijlsma, directeur van Brancheorganisatie Kinderopvang in het Parool. “Ouders die thuiszaten met een snotterend kind en eigenlijk wilden werken, raakten gestrest. Dat is niet goed voor de ouders en niet goed voor het kind. Medewerkers van kinderdagverblijven moesten ouders vertellen dat hun snotterende kind niet welkom was, terwijl daar weinig begrip voor was.”

 

Lees ook
‘Poep, luizen, kots en snot. ‘Getver, wat zijn kinderen vies’ >

 

‘Niet ernstig’

Na een gesprek met het Outbreak Management Team (OMT), ging het RIVM overstag. ‘Bij kinderen verloopt Covid-19 niet ernstig en hun rol in de transmissie van Covid-19 lijkt beperkt te zijn’, zo stelt het onderzoeksinstituut. Eén maar: als het virus oplaait, draait het RIVM de maatregel waarschijnlijk terug.

Lees het hele artikel hier

 

Neem nu een abonnement op Kek Mama en profiteer van een geweldige aanbieding: 8 nummers én een Studio Noos-tas voor maar € 49,95!