Qmusic-dj Mattie Valk niet de vader van de tweeling

02.05.2016 08:04

Heftig nieuws op deze maandagochtend. Qmusic-dj Mattie Valk (31) en zijn vriendin Kirsten hebben een punt gezet achter hun relatie, omdat Mattie niet de biologische vader blijkt te zijn van hun pasgeboren tweeling Bo en Vesper. Dat onthulde Mattie vanmorgen in een brief op de website van Qmusic.

“De kwetsbaarheid van twee pasgeboren kinderen brengt me naar plekken van mezelf die ik nog niet kende”, schrijft Mattie. “Er is in de meest extreme vormen angst, geluk, verdriet. Maar de afgelopen periode heeft vooral ongeloof de boventoon gevoerd toen bleek dat ik niet de biologische vader ben van de twee vechtertjes”, aldus Mattie, die nog steeds verbijsterd is.

Onhoudbaar

Het liefst had Mattie ervoor gekozen om dit rustig en op zijn eigen manier te verwerken. “De situatie bleek echter onhoudbaar. Ik en mijn familie kunnen niet langer het enorme medeleven rondom de kinderen op de juiste manier ontvangen.”

Niet oordelen

Mattie vraagt zijn fans om geen verwijten te maken of te oordelen. “Dat doe ik zelf ook niet. Deze situatie kent alleen maar verliezers, en van alle emoties brengt boos zijn je altijd het minst ver.” De komende tijd willen Mattie en zijn ex Kirsten proberen om hun verhaal af te sluiten en ‘los van elkaar opnieuw te beginnen.’

Te vroeg geboren

De meisjestweeling werd eind maart geboren, na een zwangerschap van 26 weken. Mattie vertelde toen dat ze het ontzettend goed deden. ‘En iedere dag is er een’, aldus Mattie. Het is trouwens niet bekend wie de vader van de tweeling dan wel is. Op Twitter heeft Mattie alle tweets rondom de zwangerschap en geboorte van de tweeling verwijderd.

Eén procent

Het komt niet vaak voor dat mannen er na de geboorte achterkomen niet de biologische vader te zijn. Zo blijkt in Vlaanderen dat slechts één procent van de pasgeboren kinderen een andere vader blijkt te hebben. En dat percentage is al vierhonderd jaar stabiel, blijkt uit onderzoek van de Katholieke Universiteit Leuven.

Zwangerschap

Begin dit jaar maakte Mattie de zwangerschap in zijn ochtendshow bekend. Hij vertelde ook dat hij en Kirsten niet op de natuurlijke wijze kinderen konden krijgen. Mattie was dolblij toen bleek dat zijn vriendin toch ineens zwanger bleek.

Wij wensen Mattie en zijn familie veel sterkte.