Prinses of cowboy? Nee hoor ik word topatleet

27.11.2015 12:45

Vroeger waren wij als kind vastbesloten om later fee, prinses of cowboy te worden. Wel, anno 2015 hebben kinderen een heel ander toekomstbeeld. Ze willen liever dokter of atleet worden.

 

Vaak riepen we beroepen waar negen van de tien keer niks terecht van kwam. Vele kinderen willen uiteindelijk toch geen ballerina, brandweerman of tandartsassistente worden. Maar wat willen de kinderen van tegenwoordig wel worden? Voor het Fatherly Imagination rapport werd deze vraag aan 500 Amerikaanse kinderen onder de 10 jaar gesteld en zij gaven antwoorden die wij vroeger waarschijnlijk nooit gegeven zouden hebben.

Uit dit onderzoek is gebleken dat kinderen van tegenwoordig liever een carrière in de topsport willen. Op de tweede plaats staat dokter en op de derde plaats ‘ik weet het niet’. Als je dit onderzoek onderverdeelt in jongens en meisjes zie je dat jongens liever atleet willen worden en dat meisjes veel liever dokter worden. Natuurlijk zijn er ook nog een aantal fantasierijke jongetjes die nog steeds astronaut op hun lijstje hebben staan.

Het is duidelijk dat de jongens en de meisjes totaal niet op één lijn zitten met hun toekomstbeeld. Minder dan ooit tevoren.

Lees hier het hele artikel >

 

Bron: Fatherly.com