Ouders krijgen gemiddeld 500 euro terug voor gemiste kinderopvang

08.06.2020 09:10
school potloden

Door de uitbraak van het coronavirus konden de meeste kinderen niet bij de opvang terecht. Daarom krijgen zo’n 570.000 ouders gemiddeld 500 euro terug voor het doorbetalen van de eigen bijdrage.

De overheid betaalt het grootste deel van de declarabele kosten van de kinderopvang middels een toeslag, maar rekent een deel door naar de ouders. De hoogte van dit bedrag hangt af van het gezinsinkomen en aantal kinderen op de opvang.

 

Juni of juli

Bijna een kwart van de vaders en moeders krijgt een compensatie van 200 tot 400 euro. Bij 18 procent wordt minder dan 100 euro teruggestort en iets meer dan de helft krijgt meer dan 600 euro terug. Het geld wordt rechtstreeks naar de ouders overgemaakt, naar verwachting in juni of juli. De Sociale Verzekeringsbank is verantwoordelijk voor de uitbetaling.

 

Lees ook
Onderzoek: in deze landen is kinderopvang het duurst >

 

Aangepaste vorm

Door de coronamaatregelen konden de meeste kinderen niet bij de opvang terecht tussen 16 maart en 11 mei. De opvanglocaties mochten vanaf de laatstgenoemde datum weer open in aangepaste vorm. Vanaf maandag mogen ze weer helemaal open.

 

Net als de meeste kinderen gingen ook Mariëttes kinderen door de coronagekte drie weken niet naar school. Om ervoor te zorgen dat ze bijbleven (én zich niet stierlijk verveelden), had Mariëtte een handig systeem bedacht.

 

Neem nu een abonnement op Kek Mama en profiteer van een geweldige aanbieding: 8 nummers én een Studio Noos-tas voor maar € 49,95!