Wie kinderopvang wil, moet diep in de buidel tasten. Het kost namelijk 20% van ons inkomen. Daarmee staat Nederland op de zevende plek als het gaat om de kosten voor kinderopvang.
Lees verder onder de advertentie
Dat blijkt uit een onderzoek van Society At A Glance. Men zocht uit wat kinderopvang in OECD-landen – een samenwerkingsverband tussen vijfendertig welvarende landen die sociaal en economisch beleid bespreken en bestuderen – kost.
Lees verder onder de advertentie
Nog duurder
Het kan trouwens nóg duurder. In Groot-Britannie hebben ze pecht en kost de kinderopvang maar liefst 33 procent van het inkomen van de ouders, in Nieuw-Zeeland is dat 29 procent. Wie minder wil betalen, kan het beste naar Duitsland gaan, want daar ligt het percentage op maar 9,7 procent.
Lees verder onder de advertentie
Ongelijke rolverdeling
Volgens de onderzoekers van Society At A Glance zorgen de hoge kosten van de kinderopvang voor ongelijke rolverdeling tussen vader en moeder, meldt dagblad Metro. “Zulke hoge kosten schrikken mensen af om te gaan werken. Het is financieel gezien dan niet de moeite waard om beide ouders te laten werken, waarbij het doorgaans de moeder is die thuisblijft.”
Het dochtertje van Famke had zo’n zin in het kinderfeestje op het strand van een van haar beste vriendinnetjes, maar het liep uit op veel pijn en verdriet. Het meisje bleek namelijk niet ingesmeerd te zijn en kwam vuurrood thuis. Ze was mega verbrand.
In de nieuwste aflevering van Het Waren Twee Fantastische Dagen op SBS6 doet Jaimie Vaes een boekje open. Ze vertelt openhartig over haar gewelddadige relatie met rapper Lil Kleine, aka Jorik.
Ruzie met je moeder: sommigen moeten er niet aan denken, voor anderen is het al jaren hun realiteit. Natasja en haar moeder kregen ruzie en sindsdien heeft haar moeder haar dochter niet eens kunnen zien opgroeien.
Ze spelen samen, twee meisjes van een jaar of zeven. Boven op de kinderkamer, urenlang zoet met knuffels, tekenspullen en fantasieën. Het lijkt een droom van een speelafspraak. Tot de avond valt en boven tafel komt wat ze daar echt deden.
In Spanje hebben kinderen maar liefst drie maanden zomervakantie. In Nederland is dat maar (“maar?”) zes weken. Is het tijd om in Nederland de zomervakantie ook te verlengen? We vroegen het jullie.