Als je gek bent op dezelfde sport, beleef je mooie tijden met je kind. “Een halfuur voor de les begint, staat mijn zoon al te stuiteren in zijn wetsuit.”

Martine Bosman (37) is moeder van Damian (11).


“Negen van de tien keer komt Damian met natte kleding thuis, vaak nog onder het kroos ook. Heeft hij weer met vriendjes in een weiland gespeeld of is-ie in een sloot gesprongen. En ik maar wassen. Damian zat eerst op voetbal, maar dat vond-ie helemaal niks. Als hij een bal kreeg toegespeeld, deed hij een stap opzij.

“Gaaf opa, dat wil ik!”

Het was mijn vader die twee jaar geleden over windsurfen begon. Damian veerde op. ‘Gaaf opa, dat wil ik.’ Ik floepte eruit dat ik dan ook op surfles wilde. Mijn ouders deden vroeger aan windsurfen, maar ik had het nooit geprobeerd. Het leek me enig samen iets met mijn zoon te doen. De eerste keer durfde ik niet op de plank te staan, mijn hart ging tekeer. Ik kreeg mijn zeil niet omhoog en was bang eraf te vallen. En dan moest ik ook nog Damian in de gaten houden. Kijken of hij net zo klungelde als zijn moedertje. Nergens voor nodig: binnen tien seconden surfte hij me met twee vingers in de neus voorbij.

Iedere week surfles

Iedere week hebben we surfles. Of het nu waait, windstil is of pijpenstelen regent. Een halfuur voor de les begint, staat mijn zoon al te stuiteren in zijn wetsuit. Sinds kort zitten Damian en ik niet meer bij elkaar in de klas. Hartstikke jammer, al vind ik het wel leuk om nieuwe dingen te leren. Voor Damian is dat net een brug te ver: hij kan goed surfen, maar volgens zijn instructeur is zijn spanningsboog na drie kwartier niet meer hoog genoeg. Dan ligt hij meer in het water te zwemmen of maakt een bommetje vanaf de kant. Ach, zolang hij er maar lol in heeft, vind ik alles best.

Samen met opa en oma

Inmiddels zijn ook mijn ouders weer gaan surfen. Er hoeft maar een zuchtje wind te staan of Damian hangt met opa aan de lijn. Dan springen we in de auto, lenen een surfplank van mijn ouders en gaan het water op. Hartstikke gezellig, zo met z’n vieren.”

 

Jhon (37) en zijn dochters Sanne (12) en Eline (9) crossfietsen en Sandra (41) rijdt samen met haar dochter Julianne (9) paard. Hun foto's en verhalen vind je in Kek Mama 8. 

waanzinnige-scholen

Niets te klagen over scholen in Nederland hoor, maar de gebouwen uit dit lijstje zijn wel heel bijzonder. Een keer iets anders dan bankjes twee aan twee bij het schoolbord.

1. Een vliegtuiglokaal in Georgia

 

2. Regenwater opvangen in Japan

 

3. In de jungle op Bali

 

Lees ook
Straffen voor de hele klas? Dit meisje (11) is het er niet mee eens >

 

4. Klaslokaal? Niet in Denemarken

 

5. In Thailand krijg je les in de lucht

 

6. Een kleurige container in Zuid-Afrika

 

7. In Tokio krijg je 'buiten' les

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-tweeling-en-drieling

Sachina uit Japan heeft vijf kinderen: een tweeling en een drieling. Druk, zeg je? Zeker. Maar ook heel gezellig. Bekijk de foto's op haar Instagramaccount maar.

'Een georganiseerde chaos', zo noemt ze haar gezin zelf. 

Van een verjaardagen vieren...

 

Een wintergarderobe aanschaffen...

 

Tot tanden poetsen...

 

In bad gaan...

 

Lees ook
Fotoserie: 11x de totale chaos van het ouderschap >

 

En en een lunchbox maken...

 

Alles moet dubbel.

 

Of nou ja: keer vijf zelfs.

 

Maar hoe druk haar leven ook is, Sachina geniet intens.