Ouders van kinderen op basisschool Anne Frank in Gorinchem hoeven hun hoofd niet meer te breken over wat hun kind nu weer gaat trakteren: voortaan mogen jarige leerlingen daar niets eetbaars meer uitdelen.
Lees verder onder de advertentie
In plaats daarvan mag de jarige een leuke groepsactiviteit voor de hele klas bedenken, schrijft de school aan ouders.
‘Veel zoetigheid’
De hoofdreden om traktaties te verbieden zijn allergieën en intolerantie bij klasgenoten, maar ook merkt het bestuur dat niet alle ouders het geld hebben om aan zoveel kinderen te trakteren, aldus AD.nl. ‘Kinderen zonder traktaties hadden hierdoor soms een rotdag, in plaats van een feestdag.’ Bovendien is de mening over een ‘gezonde’ traktatie bij ouders nogal verdeeld. ‘Hierdoor werd er ongemerkt veel zoetigheid door de kinderen opgegeten of mee naar huis genomen.’
‘Maar niet getreurd’, vervolgt de school, ‘Wie jarig is wordt nog steeds toegezongen en kleuters krijgen een muts. En meer feestelijkheden, maar die worden per klas verzonnen.’
Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…