Promotie
Beeld: Stokke
Beeld: Stokke

De perfecte kinderstoel moet goede steun bieden en lang meegaan. En laten we eerlijk zijn, het is wel zo leuk als het ook nog mooi in je interieur past. Met de populaire Tripp Trapp zit je wat dat betreft helemaal goed. 

Nu komt Stokke, het bedrijf achter de stoel, met een versie die je zelf kunt personaliseren. Zo past het minimalistische meubelstuk nog beter in jouw woon- of eetkamer. De kinderstoel is in diverse kleuren te verkrijgen. Van donkergroen tot felroze. 

10 miljoen exemplaren 

De eerste Tripp Trapp kinderstoel werd gemaakt in 1972. Sinds die tijd zijn er 10 miljoen exemplaren geproduceerd. Meer dan 40 jaar later is het Scandinavische design van Peter Opsvik onveranderd. Niet gek, want deze stoel gaat mee van de geboorte tot de volwassentijd.  

Groeispurt 

Voor baby’s tot 6 maanden is er de newborn set, waarbij een soort maxi cosi wordt vastgemaakt in de richels van de stoel. De stoel is zo ontworpen dat er aan de eettafel ook een plekje voor het kind wordt gecreëerd. Supergezellig. Vanaf ½ tot 2 jaar biedt Stokke een set aan die je kind rechtop in de stoel zet. Als jouw dochter of zoon drie jaar oud is, kunnen ze zelfstandig op de stoel zitten. Het plankje waarop de kinderen zitten kun je verstellen na elke groeispurt. Zijn ze echt te oud voor een kinderstoel? Dan kun je het meubelstuk transformeren tot bureaustoel. De stoel houdt een gewicht tot 80 kilo.  

Eigen stoel

Op de website kun je zelf een Tripp Trapp-stoel samenstellen. Heb je geen tijd of zin om je eigen stoel te ontwerpen? Een compleet exemplaar met alles erop en eraan kost €189,- en is hier te koop. 

 

 

falende ouders

Niemand is perfect. Ook ouders niet, zo bewijzen deze hilarische momenten op Buzzfeed.

We doen ons best...

En proberen ze goed op te voeden....

 

Wait, stop! #nevermind #toolate #pottytraining #parentingfail #dadfail #donttellmom

Een bericht gedeeld door Phil Yeh (@philyeh) op

 
 

...maar dat lukt niet altijd

 
 
 
 

Soms hebben we íets teveel balgevoel...

 

...of last van de zwaartekracht

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

geruzie kinderen stoppen
Beeld: Unsplash

De New Yorkse moeder Vered wilde altijd al drie kinderen. Die wens ging in vervulling, maar het continue geruzie van het stel kan ze missen als kiespijn. Zo maakte ze daar korte metten mee.

Vered schrijft op Scary Mommy hoe ze geniet van haar drie kinderen – tenzij ze aan het schreeuwen, slaan, duwen, schoppen, knijpen, schelden, zeuren en krabben zijn. Vered’s stresslevel schiet dan meteen omhoog en ze beschrijft hoe ze dan in een tweestrijd staat: ‘Moet ik de jongste verdedigen? Ze allemaal straffen? Ze een time-out geven? Het speelgoed waar ze om strijden afpakken? Ze hun excuses laten aanbieden? Ze in aparte kamers laten spelen?’

 

Niet ingrijpen

Vorig jaar liep het geruzie onderling echt uit de hand en zocht Vered hulp bij Tovah Klein, directeur van het Barnard College Center for Toddler Development. Deze specialist raadde haar simpelweg dit aan: ‘Laat de kinderen het zelf uitvechten. En als je daar niet bij wilt zijn, stuur ze dan naar hun kamer om de ruzie te beslechten.’ Volgens Klein werkt het juist averechts om als ouder in te grijpen in een ruzie: dan verandert namelijk de dynamiek en worden onbedoeld de kinderen tegen elkaar opgezet. Trek je je als ouder terug uit de ruzie, dan zullen de kinderen juist uiteindelijk samen een band krijgen.   

 

Lees ook
PERSOONLIJK: Deze ouders hebben altijd gillende ruzie op vakantie >

 

Uitgeput en overstuur

Vered schrijft hoe ze deze nieuwe aanpak thuis uitprobeerde. Tijdens de eerste ruzies moest ze echt op haar tong bijten: ‘Ik realiseerde me toen pas hoe vaak ik me met het gekibbel had bemoeid, en hoe veel energie me dat gekost had, waarna ik uitgeput en overstuur was. Terwijl de kinderen tien minuten later alweer samen speelden en alles vergeten waren.’ Vered paste haar tactiek aan. ‘Als ik ze zag ruziën, zei ik: ‘Jullie mogen ruzie maken, maar niet waar ik bij ben.’

 

Laat ze met rust

Vered: ‘Zonder mij  als cruciale speler werd het ruziën ineens een stuk minder interessant voor ze.  Het intrigeerde me: wat kunnen ouders doen om hun kinderen onderling een gezonde en liefdevolle band te laten krijgen? Het antwoord: ze met rust laten. Is er helemaal geen ruzie meer in huis? Absoluut niet. Maar nu ik er geen deel meer van uit maak, gaan de ruzies veel meer over de aanleiding zelf. En vechten om een lichtzwaard is nou eenmaal minder interessant dan ruziën over mijn liefde en aandacht.’

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >