Als je een kind verwacht, is het wel zo fijn als de zorg, het zwangerschapsverlof en de kinderopvang in je woonplaats goed geregeld is. In deze tien steden zit dat wel goed.
Lees verder onder de advertentie
Dat blijkt uit onderzoek door William Russell, een verzekeringsmaatschappij voor expats.
Lees verder onder de advertentie
Fijne steden voor ouders
De beste plek voor kersverse ouders is volgens het onderzoek Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. De stad scoort goed op milieu en veiligheid, maar ook op luchtvervuiling. De Japanse stad Kyoto eindigt op de tweede plek, met name vanwege het vaderschapsverlof van één jaar. Kyoto wordt op de voet gevolgd door Tallinn, de hoofdstad van Estland. Grootste pluspunt? Je mag als moeder maar liefst 166 weken met betaald zwangerschapsverlof.
Bekijk de hele lijst hieronder.
De verzekeringsmaatschappij keek ook naar de kwaliteit van voorschools onderwijs en kinderopvang in grote steden. Conclusie? Reykjavik steekt er met kop en schouders bovenuit, gevolgd door Amsterdam en Seoul. Nice, Glasgow en Kyoto scoren het beste op gezondheidszorg.
Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.