Onderzoek: dit doen kinderen het liefst in hun vrije tijd

13.09.2018 13:08
dit-doen-kinderen-het-liefst-in-hun-vrije-tijd

Ondanks tablets, spelcomputers en smartphones, spelen kinderen toch nog steeds het liefst buiten. Dat blijkt uit onderzoek van Markteffekt.

Gamen en tv-kijken komen op de tweede en derde plaats.

 

Top vijf

Sport en creatieve bezigheden (zoals knutselen of tekenen) staan ook in de top vijf. In het weekend komt er een extra bezigheid bij: op nummer vier verschijnt het gezinsuitje en delen sport en creativiteit de vijfde plaats.

 

Lees ook
8x leuke buitenuitjes met je kind (en nog bijna allemaal gratis ook) >

 

Interesses delen

Verder blijkt dat kinderen vooral tijd doorbrengen met moeder, vader, broers en/of zussen, maar ondanks dat geeft bijna twee derde van de ouders aan doordeweeks vaker een activiteit buitenshuis te willen ondernemen met hun kind(eren). Voor het weekend ligt dit percentage zelfs nog hoger met 75 procent. Vier op de vijf ouders geeft aan dat het er niet toe doet wát je doet met je kind(eren), maar om hoe je het doet. Samen dingen doen en interesses delen vinden zij een goede invulling van quality time.

 

‘Goed om te zien’

Kinderpsycholoog Tischa Neve zegt als reactie op het onderzoek: “Het is goed om te zien dat kinderen nog steeds veel en graag buitenspelen. Ze leren er namelijk ontzettend veel van. Ook door gamen en computeren leren ze veel nieuwe vaardigheden, maar zorg er altijd voor dat ze het voldoende afwisselen met veel bewegen en (buiten)spelen.”

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >